• 瀏覽: 11,662
  • 回覆: 64
  • 追帖: 1
遇過幾個租客,最近呢個租客合作咗幾年,本身諗住佢唔再租,但佢最近都繼續租。佢同我阿媽關係好好,可能因為都係大媽級人馬,仲成日出嚟飲茶,過時過節個租客仲會送下禮,都算幾fd。

最重要係,準時交租,唔使我哋煩,所有野都有商有量,咁樣合作就最開心。

熱賣及精選
朋友個租客係靚女

同租客千期唔好做朋友,到時似熟拖租就大家冇癮。

我每隔幾個月就落深圳搵佢食飯,租咗2年比佢,收咗2枝飛天茅台

有過三個租客 一個單身中年鬼佬 準時交租 無乜溝通

第二個日本女仔 經常旅行會帶小禮物比我 我都會回禮 無約過一起去街 但她退租後返日本我地仍保持聯絡

第三係一對台灣情侶 俊男靚女 交租有早無遲 同個女仔行過一次街 之後就肺炎就無再約過對方因為唔知她有無潔癖介意同生人去街 同樣每次佢地旅行返來都會帶手信比我 我都習慣性回禮 肺炎一到我主動問佢地是否需要減租 我可減2000左右 佢地話公司比無所謂 所以就未有減到 退租返台之後仲介紹同事租我層樓 不過我收返暫時自用了

引用:
原帖由 褲浪白條 於 2021-9-14 04:56 PM 發表

同租客千期唔好做朋友,到時似熟拖租就大家冇癮。
幾年喇,都信得過佢

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-9-14 05:03 PM 發表

我每隔幾個月就落深圳搵佢食飯,租咗2年比佢,收咗2枝飛天茅台
依家仲去搵佢?

引用:
原帖由 寧靜梔子花 於 2021-9-14 05:04 PM 發表

第二個日本女仔 經常旅行會帶小禮物比我 我都會回禮 無約過一起去街 但她退租後返日本我地仍保持聯絡

第三係一對台灣情侶 俊男靚女 交租有早無遲 同個女仔行過一次街 之後就肺炎就無再約過對方因為唔知她有無潔癖介意同生人去街 同樣每次佢地旅行返來都會帶手信比我 我都習慣性回禮 肺炎一到我主動問佢地是否需要減租 我可減2000左右 佢地話公司比無所 ...
公司租最好,因為唔係佢哋自己出錢,所以加租都冇所謂

只想租客係靚女
一次性交一次租

引用:
原帖由 jerryjerrylau 於 2021-9-14 06:36 PM 發表

只想租客係靚女
一次性交一次租
呢d通常係小朋友的幻想

引用:
原帖由 寧靜梔子花 於 2021-9-14 05:04 PM 發表

第三係一對台灣情侶 俊男靚女 交租有早無遲 同個女仔行過一次街 之後就肺炎就無再約過對方因為唔知她有無潔癖介意同生人去街 同樣每次佢地旅行返來都會帶手信比我 我都習慣性回禮 肺炎一到我主動問佢地是否需要減租 我可減2000左右 佢地話公司比無所 ...
同個女仔行過街?嘩咁咪瞞位佢另一半?好過癮喎

引用:
原帖由 dandan2018 於 2021-9-14 06:58 PM 發表

同個女仔行過街?嘩咁咪瞞位佢另一半?好過癮喎
😰 我係女仔 同個女仔行街 有咩問題

得閒仲打下友誼波

引用:
原帖由 singsings 於 2021-9-14 07:38 PM 發表

得閒仲打下友誼波

與租客關係良好, 凡事有商有量, 租務才能持久。

之前放租過三個內地學生, 很乖很聽話, 他們其後更介紹其他學生。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]