• 瀏覽: 21,735
  • 回覆: 234
  • 追帖: 3
當日用10萬入市買樓,造就今日揸住2500萬資產,香港就係咁神奇,感恩

以前10萬用95 MC上會,已經可以入200萬兩房

熱賣及精選
引用:
原帖由 martinipsir 於 2021-8-16 07:12 發表

當日用10萬入市買樓,造就今日揸住2500萬資產,香港就係咁神奇,感恩

信您死得
您話
打手不專業
信您買樓肯定死得
早十幾年,巳經不是十年前

600萬似下有95按
(現值千五至千8萬)

按揭易,樓價平
有得摩
為什麼只買百幾萬樓
仲要mc
基本上人工和資產有限公司
人工大幅增加機會極微
點會有20m物業

引用:
原帖由 martinipsir 於 2021-8-16 07:12 AM 發表

95 MC上會,真係新聞。
呵呵!假新聞。

引用:
原帖由 martinipsir 於 2021-8-16 07:12 AM 發表

2011年用10萬買樓,點變2千萬先?
講詳細D聽下啦,唔係淡淡話你吹水架

真心,其實我都想知

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:

一D都吾出奇,只係可見將來無呢支歌仔

2500萬資產好可能有一半仲要供

引用:

我都是09年入市,17萬90mc上會,而家層自住樓7xx萬,h+0.7, 月供7千幾,供剩6x萬, plan 緊換三房,十幾年前買的真係冇得輸

更正是90mc上會,打錯左

引用:
原帖由 michealp 於 2021-8-16 08:19 AM 發表

我都是09年入市,17萬95mc上會,而家層自住樓7xx萬,h+0.7, 月供7千幾,供剩6x萬, plan 緊換三房,十幾年前買的真係冇得輸
你層樓依家有無升到2千萬先?
其實2011年已經比2009年升左3成幾

樓主用10萬變成兩千萬,仲要係2011年買,吹水機會達9成,雖然我係好友

真心想聽下樓主的魔法是怎樣係2011年可以用10萬變成兩千萬的

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-8-16 08:31 AM 發表

你層樓依家有無升到2千萬先?
其實2011年已經比2009年升左3成幾

樓主用10萬變成兩千萬,仲要係2011年買,吹水機會達9成,雖然我係好友
應該係想吹沙士買

引用:
原帖由 michealp 於 2021-8-16 08:19 AM 發表

我都是09年入市,17萬95mc上會,而家層自住樓7xx萬,h+0.7, 月供7千幾,供剩6x萬, plan 緊換三房,十幾年前買的真係冇得輸
師兄點解咁保守?

今日一鞭 感恩

引用:
原帖由 仲夏清涼的牛 於 2021-8-16 08:34 AM 發表

師兄點解咁保守?
早兩年想過一開二,因為冇名,所以冇做到,如果唔係應該都會有千零萬資產,我估樓主應該是一開三或以上,屬高風險操作

引用:
原帖由 michealp 於 2021-8-16 08:36 AM 發表

早兩年想過一開二,因為冇名,所以冇做到做到,如果唔係應該都會有千零萬資產,我估樓主應該是一開三或以上,屬高風險操作
開二而家就難D,年輕開始大就顧慮多左。
換三房輕易而舉💪💪

95上會唔係俾居屋咩

主題標籤 #投資
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]