• 瀏覽: 13,786
  • 回覆: 65
  • 追帖: 4
自己做飲食,上年開始一路留意市況,一路晤夠膽買系因為按揭,
系呢間公司2019開始做,細私人公司,支票岀糧,mpf齊,稅單得2019-2020半年報稅,買左500萬。做85成按,今年稅單又未到,只有老闆報稅局個張。。tu得c級,上年申請信用卡恆生都晤批,會晤會按揭都晤批
太太穩職。所以我擔心自己多d。
求有經驗人士教路

熱賣及精選
引用:
原帖由 秋天綠色的豬豬 於 2021-5-12 11:17 PM 發表

系呢間公司2019開始做,細私人公司,支票岀糧,mpf齊,稅單得2019-2020半年報稅,買左500萬。做85成按,今單稅單又未到,只有老闆報稅局個張。。tu得c級,上年申請信用卡恆生都晤批,會晤會按揭都晤批
求有經驗人士教路
太太穩職,佢TU 好唔好,收入夠唔夠壓測,或承擔大部份供款?

如果銀行吾得可以去大間財仔

太少資料,真係俾唔到意見你

引用:
原帖由 makotocat 於 2021-5-12 11:22 PM 發表

太太穩職,佢TU 好唔好,收入夠唔夠壓測,或承擔大部份供款?
太太公務員2萬左右,tu系b。我地一齊供

引用:
原帖由 秋天綠色的豬豬 於 2021-5-13 12:06 AM 發表

太太公務員2萬左右,tu系b。我地一齊供
如果你哋最近6個月都收入穩定,有糧單及每月statement 證明,又過到壓測,應該ok嘅 💪

Mc好難過,睇2年稅單及其他主要用信用卡的結單等資料

引用:
原帖由 秋天綠色的豬豬 於 2021-5-12 11:17 PM 發表

系呢間公司2019開始做,細私人公司,支票岀糧,mpf齊,稅單得2019-2020半年報稅,買左500萬。做85成按,今單稅單又未到,只有老闆報稅局個張。。tu得c級,上年申請信用卡恆生都晤批,會晤會按揭都晤批
求有經驗人士教路
諗吓有冇家人可擔保當做後補plan

8成以上要固定入息啵!兩位正常公司出糧借8成應該就冇咩問題!

驚要2018-2019同2019-2020稅單
我正式工作2019年九月。

我半年前買630萬樓,老婆公司都係支票出糧,做按揭時銀行都冇要求我提交稅單!1個月就批到會!

引用:
原帖由 highway388 於 2021-5-13 01:13 AM 發表

我半年前買630萬樓,老婆公司都係支票出糧,做按揭時銀行都冇要求我提交稅單!1個月就批到會!
請問係邊問?
我朋友剛申請病夫 話要睇夠半年收入
都係支票出糧

引用:
原帖由 明日真香 於 2021-5-13 01:16 AM 發表

請問係邊問?
我朋友剛申請病夫 話要睇夠半年收入
都係支票出糧
中×,恆×都批到會!我老婆係支票出糧,月入唔穩定,睇半年收入!但就冇要求我地提交稅單!

引用:
原帖由 highway388 於 2021-5-13 01:21 AM 發表

中×,恆×都批到會!我老婆係支票出糧,月入唔穩定,睇半年收入!但就冇要求我地提交稅單!
係新做既parttime未夠半年

引用:
原帖由 明日真香 於 2021-5-13 01:22 AM 發表

係新做既parttime未夠半年
試下細行!易批D

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]