• 瀏覽: 1,398
  • 回覆: 21
【二手破頂潮】青衣翠怡花園2房呎售1.76萬 創屋苑新高

https://ps.hket.com/article/2934 ... 76萬 創屋苑新高?mtc=60037

又破頂,勁

熱賣及精選
引用:
原帖由 chkwong 於 2021-4-18 11:14 AM 發表

【二手破頂潮】青衣翠怡花園2房呎售1.76萬 創屋苑新高

https://ps.hket.com/article/2934570/【二手破頂潮】青衣翠怡花園2房呎售1.76萬 創屋苑新高?mtc=60037

又破頂,勁
睇到麻目左,我有件4.5m入而家收緊3.8%租,如果賣左真係唔知邊樹揾返3.8%回報

引用:
原帖由 netbies 於 2021-4-18 11:18 AM 發表

睇到麻目左,我有件4.5m入而家收緊3.8%租,如果賣左真係唔知邊樹揾返3.8%回報
所以唔好賣,揸現金沒鬼用

引用:
原帖由 BYCC123 於 2021-4-18 11:39 AM 發表

所以唔好賣,揸現金沒鬼用
上年賣出左一件揸左9年既樓再用來炒科技股抽新股賺左D錢今年3月初清倉股票又入返樓,股票真係唔以長揸只能短炒而且我真係唔敢放太多資金落股票

呢隻貨全海景,好少放

引用:
原帖由 netbies 於 2021-4-18 11:47 AM 發表

上年賣出左一件揸左9年既樓再用來炒科技股抽新股賺左D錢今年3月初清倉股票又入返樓,股票真係唔以長揸只能短炒而且我真係唔敢放太多資金落股票
你知就好啦

引用:
原帖由 netbies 於 2021-4-18 11:47 AM 發表

投資大師

引用:
原帖由 Badmadfan 於 2021-4-18 11:51 AM 發表

投資大師
唔係咩大師只係跟資金走

勁。  

勁!

引用:
原帖由 片刻橙色的頭巾 於 2021-4-18 12:53 PM 發表

青衣真係勁!
超勁

恆生估價662萬

【二手市場再錄新高成交,當中青衣翠怡花園10座高層G室,實用面積368平方呎,屬2房間隔,成交價648萬元,呎價17,609元,創屋苑呎價新高。原業主於2018年以578萬元買入單位,持貨約3年,是次轉手帳面僅僅賺70萬元,物業升值約12%。】

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-4-18 10:56 AM 發表

恆生估價662萬

【二手市場再錄新高成交,當中青衣翠怡花園10座高層G室,實用面積368平方呎,屬2房間隔,成交價648萬元,呎價17,609元,創屋苑呎價新高。原業主於2018年以578萬元買入單位,持貨約3年,是次轉手帳面僅僅賺70萬元,物業升值約12%。】
原來破完頂重有水位~ 勁!

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-4-18 01:26 PM 發表

恆生估價662萬

你又唔講中銀估價既?明白人只係睇到想睇既事,永遠唔跟事實。

附件

Screenshot_20210418_133449.jpg(55.75 KB)

2021-4-18 01:35 PM

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]