• 瀏覽: 1,075
  • 回覆: 18
想問吓收緊租嘅C兄......

通常你哋會用什麼途徑收租? 支票? 現金? 網上過數?.....有其他方法嗎?

熱賣及精選
引用:
原帖由 c9cbd 於 2021-4-13 10:29 AM 發表

通常你哋會用什麼途徑收租? 支票? 現金? 網上過數?.....有其他方法嗎?
當然直接過數啦!
有戶口紀錄打大入息,可以做好多野。。
除非你諗住唔打厘印兼走稅

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-4-13 10:37 AM 發表

當然直接過數啦!
有戶口紀錄打大入息,可以做好多野。。
除非你諗住唔打厘印兼走稅
點樣做直接過數? 係唔係比ACC NO. 租客叫佢過數比你?

引用:
原帖由 c9cbd 於 2021-4-13 10:48 AM 發表

點樣做直接過數? 係唔係比ACC NO. 租客叫佢過數比你?
當然啦。
正式合約打厘印果份寫埋都仲得

保障雙方,一定係入落業主戶口(業主個名)。有咩事都有證有據,千祈唔好用現金。用現金一定有嘢隱瞞。

THANK YOU!!!

引用:
原帖由 c9cbd 於 2021-4-13 10:29 AM 發表

通常收支票,唔好租給單身女士。

我係網上過數嘅,最簡單、最快捷、最方便同最安全嘅做法。

叫佢做自動轉帳,廢事個個月追

引用:
原帖由 冬寒自我的水果 於 2021-4-13 11:15 AM 發表

通常收支票,唔好租給單身女士。
點解唔好租比單身女士?

希望有收租業主教吓路.......通常揀租客有什麼要留意?

引用:
原帖由 c9cbd 於 2021-4-13 11:56 AM 發表

點解唔好租比單身女士?

希望有收租業主教吓路.......通常揀租客有什麼要留意?
單身女士有的是做不見得光職業,有的單身女士是80多歲以上,明白嗎?

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-4-13 11:46 AM 發表

叫佢做自動轉帳,廢事個個月追
這方案是最佳選擇!

記得按揭5成先好出租

租比單身女士無問題,有正當職業入息證明is ok, 年紀大嘅先唔好租

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]