• 瀏覽: 1,019
  • 回覆: 10
本主題由 fk7000 於 2021-5-12 10:47 PM 關閉
其實算平,將軍澳南以往比康城有$5000呎價差距,連康城一房都做到18000尺,將軍澳南一房23000呎縮市價成交。

所以如果貪平嘅就買康城,想要質素嘅就將軍澳南啦,俾貴多少少就可以。

熱賣及精選
有$5000差距係因為大單位關係,而家都仲有$6000-7000差距

引用:
原帖由 仲夏清涼的牛 於 2021-4-19 08:24 AM 發表

有$5000差距係因為大單位關係,而家都仲有$6000-7000差距
你out啦!而家康城去到二萬蚊呎啦!將南應該上到2萬8啦!

香港置業市務經理(銷售)莊家豪表示,將軍澳日出康城晉海1A座高層F室,1房間隔,面積約340方呎。單位以約698萬放盤約半個月後獲外區客接洽,議價後減價約8萬,以約690萬「齊頭價」成交,呎價約20294元,屬於市價。

資料顯示,原業主於2017年10月以約515.7萬購入上述單位,是次轉售帳面賺約174.3萬,物業升值約33.8%。

http://hd.stheadline.com/amp/news/realtime/pp/2048139

引用:
原帖由 仲夏清涼的牛 於 2021-4-19 08:24 AM 發表

同意,所以將軍澳南一房23000 呎其實低水,仲要未計低層嘅將軍澳南值錢過康城嘅高層⋯⋯⋯⋯
即係將軍澳南一房起碼長$5000呎水位

受惠屋苑如下
天晉三,嘉悅,帝景灣,望他威,parkdide 

引用:
原帖由 macauchanchan 於 2021-4-19 08:39 AM 發表

你out啦!而家康城去到二萬蚊呎啦!將南應該上到2萬8啦!

香港置業市務經理(銷售)莊家豪表示,將軍澳日出康城晉海1A座高層F室,1房間隔,面積約340方呎。單位以約698萬放盤約半個月後獲外區客接洽,議價後減價約8萬,以約690萬「齊頭價」成交,呎價約20294元,屬於市價。

資料顯示,原業主於2017年10月以約515.7萬購入上述單位,是次轉售帳面賺約174.3萬,物業升值約33 ...

引用:
原帖由 籠中夜朋友 於 2021-4-19 08:48 AM 發表

同意,所以將軍澳南一房23000 呎其實低水,仲要未計低層嘅將軍澳南值錢過康城嘅高層⋯⋯⋯⋯

受惠屋苑如下
堆。
即係一個將軍澳南一房呎價平於24000 也有值博空間!!又升!唉!

受惠屋苑如下

自己實地行過,海旁嗰啲真係要8分鐘以上,但中央大道嗰幾個其實6分鐘,談不上日曬雨淋,所以被看其他區加值得入手。

天晉三,park side. 嘉悅都係相對較近

犀利

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-4-19 10:24 PM 發表

犀利
低水

推火暴低水屋苑。

康城15000 呎一樣低水

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]