• 瀏覽: 4,091
  • 回覆: 37
香港定律
RULES OF HONG KONG

因為未來20年..樓市唔可以跌..一跌就造反
BNO 移民政策的確可以摧毀香港樓市

到時必定天下大亂

熱賣及精選
未來兩三年會走幾十萬人, 跟住每年只走幾萬人,到2035年左右,好多人揾多十幾年錢又臨近2047,又會開始大量人走。

租樓唔驚失業?

有首期梗係買樓啦⋯⋯

失業也要交租呀

----------
^.^
引用:
原帖由 tsck 於 2021-1-31 11:05 PM 發表

租樓唔驚失業?
租樓失業可以申請免租喎

YYY
引用:
原帖由 jojo_1986 於 2021-2-1 12:10 PM 發表

失業也要交租呀
租樓失業可以申請免租囉

YYY
係香港生活始終都係要住,分別在租樓或者供樓,申請到公屋另計。
租樓= 幫人供 
供樓=儲錢,累積財富,唔使寄人蘺下,傳承俾下一代

最憎亂港佔中三妖、黃痴瘋、泛民政棍、學聯https://photos.google.com/photo/AF1QipNHnFjdO4JC-Hh1kSRicP3LhjppzS83W7N2WOM
引用:
原帖由 tsck 於 2021-1-31 11:05 PM 發表

租樓唔驚失業?
失業咪搬番去同屋企人住囉。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)
引用:
原帖由 seanball 於 2021-1-31 08:18 PM 發表

香港定律

到時必定天下大亂
睇你 租幾錢既樓, 如果一個月花 五六萬 租中丶大型單位, 應該 租樓 抵好多!

有人會租d自己買唔起既靚樓, 租金支出當消費, 純碎享受當時優越感同屋苑設施
正如有人用十幾萬租貝沙灣、紅山半島等等港南豪宅一樣, 冇人會笑佢地做租租

永遠支持 美斯  & 哥帥

永遠的敵人 - c朗 & 摩連奴
引用:
原帖由 seanball 於 2021-1-31 08:18 PM 發表

香港定律

到時必定天下大亂
https://money18.on.cc/finnews/content/fov/bkn-20210201080018557-0201_00842_001.html

"睇好港樓的人總是想當然,以為政府會撐住樓價,否則會影響賣地收益,又會引發市民資不抵債,恐生民變。其實,港府坐擁巨資,少了賣地收益短期內不影響財政穩健。更重要是,香港融入大灣區已是大勢所趨,而「房住不炒」是內地國策,未來兩地政策趨向一致是常識吧!"

炒樓先係造反,你唔識就咪9吹啦

引用:
原帖由 Kitchankityee 於 2021-2-1 02:40 PM 發表

https://money18.on.cc/finnews/content/fov/bkn-20210201080018557-0201_00842_001.html

"睇好港樓的人總是想當然,以為政府會撐住樓價,否則會影響賣地收益,又會引發市民資不抵債,恐生民變。其實,港府坐擁巨資,少了賣地收益短期內不影響財政穩健。更重要是,香港融入大灣區已是大勢所趨,而「房住不炒」是內地國策,未來兩 ...
窮既買唔起樓最多嘈下怨下都冇乎,
但買左樓既家庭如果大跌就真係會大件事,
依家炒樓既人佔少部份啦,大部份都係自住多。
樓價跌先會造反。你估政府撐邊到?

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2021-2-1 12:15 PM 發表

租樓失業可以申請免租囉
點申請?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]