• 瀏覽: 971
  • 回覆: 14
帝御發生乜事

滯銷又撻定

https://hk.appledaily.com/finance/20201123/IRQGBE653NHANAVANIAGM6DPQE/

一手市場氣氛暢旺,惟有個別買家看淡後市,遂撻定離場。由恆地(012)負責銷售,香港小輪(050)及帝國集團合作發展的屯門青山灣帝御.星濤已進行三輪推售,最新則錄一宗撻訂個案,料殺逾17萬元定金。

一手成交紀錄冊顯示,上述帝御.星濤1座9樓19室,屬實用面積213方呎開放式戶,單位原於項目第三輪銷售日(15日)以351.07萬元售出,呎價約16,482元,惟相隔逾一周後,買家新近取消交易,料遭沒收樓價5%定金,涉約17.5萬元。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
200尺又點住?地點差,搵鬼租

其實係我來😓

引用:
原帖由 freshcat 於 2020-11-23 07:51 PM 發表

山卡拉200 呎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 freshcat 於 2020-11-23 07:51 PM 發表

買家買來投資

有無升值空間?

回覆 引用 TOP

所以買樓,點都買過3房穩陣

引用:
原帖由 匯聚良友 於 2020-12-6 12:11 PM 發表

所以買樓,點都買過3房穩陣
Location location locatiOn 先係重點

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-12-6 12:13 PM 發表

Location location locatiOn 先係重點
你啲口吻咁似AA ga😨

引用:
原帖由 匯聚良友 於 2020-12-6 12:15 PM 發表

你啲口吻咁似AA ga😨
好多網友以為我係agents, 不停短訊俾我

@jon_jon locatikn locatikn location

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-12-6 12:20 PM 發表

好多網友以為我係agents, 不停短訊俾我

@jon_jon locatikn locatikn location
我都收到網友查詢
再次澄清本人並非任何銷售人員
只係客觀分析市場狀況同個別樓盤質素

引用:
原帖由 jon_jon 於 2020-12-6 12:23 PM 發表

我都收到網友查詢
再次澄清本人並非任何銷售人員
只係客觀分析市場狀況同個別樓盤質素
尼個係邊度黎?

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-12-13 11:05 PM 發表

尼個係邊度黎?
?邊個

回覆 引用 TOP

引用:

200 尺納米,一房套廁難住人,

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29639936&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 631250312 於 2020-11-24 02:01 PM 發表

其實係我來😓
可唔可以分享下你因乜事撻訂

回覆 引用 TOP

引用:

Lump sump 細,agents 又狂selling

一買即坐

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]