• 瀏覽: 1,788
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
我囡想上車,因預算所限, 只能買600萬左右的樓, 因一向住開元朗 ,所以想買返同區。但睇咗洪水橋泉薈雖然都ok,但盤小無乜得揀。
而家想拍板元朗采葉庭,460呎樓價符合預算。
各位可否比些意見和多些資料關於采葉庭這屋苑, 謝謝大家

熱賣及精選
引用:
原帖由 chessacake 於 2020-10-17 09:33 PM 發表

我囡想上車,因預算所限, 只能買600萬左右的樓, 因一向住開元朗 ,所以想買返同區。但睇咗洪水橋泉薈雖然都ok,但盤小無乜得揀。
各位可否比些意見和多些資料關於采葉庭這屋苑, 謝謝大家 ...
采葉行出YOHO條路好甘 買世宙、朗8或YOHO吧

引用:
原帖由 chessacake 於 2020-10-17 09:33 PM 發表

各位可否比些意見和多些資料關於采葉庭這屋苑, 謝謝大家 ...
尚豪庭好D

引用:
原帖由 jasons1 於 2020-10-17 09:39 PM 發表

采葉行出YOHO條路好甘 買世宙、朗8或YOHO吧
今晚行過,要差唔多十分鐘,但600萬買唔到朗8兩房

引用:
原帖由 chessacake 於 2020-10-17 09:42 PM 發表

今晚行過,要差唔多十分鐘,但600萬買唔到朗8兩房
夏天或下雨天 行依條路 你就知味道

唔夠錢買朗8 試世宙或YOHO一期

得YOHO 一期有機會試600 萬2房,但都難
世宙無咩可能

呢D價行遠D去嘉湖,尚悅嗰D好過啦,格硬買到都只會係不宜自住嘅劣質貨

行去屋苑條路入夜又黑又靜,夜歸女仕們唔係好方便。

采葉庭室內好實用。不過屋苑伙數太多,單位太密集,如果望內園景,感覺似住緊公屋,甚至可以喺窗邊同隣居握手打招呼。

不過,個人覺得7-10分鐘步程出西鐵站係可以接受,畢竟現今香港樓盤,就算係鐵路上蓋嘅盤,大部分都係要行幾分鐘先去到車站,例如太古城。

西鐵行返去條路 可以比南亞狗強姦十次先返到屋企

我細佬個租客本身住采葉庭, 但用來出租, 再租我細佬屋細宙. 話方便細路返學...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]