• 瀏覽: 4,618
  • 回覆: 59
坐係巴士下層靠窗位置, 透過污積斑斑嘅擋風玻璃望出去,見住一架架名車係側面經過,

然後心諗 喂!又話經濟差好多人無得撈嘅? 點解條街上面仲有咁多Bentley, Porsche, Benz, BMW?

點解咁嘅環境佢地都仲要揸車?搞到條路塞哂... 一齊搭公共交通慳返啲錢唔好咩?

(乜佢地唔驚無錢供樓俾銀行call loan咩)

引用:
原帖由 joywa111 於 2020-9-21 12:32 PM 發表

坐係巴士下層靠窗位置, 透過污積斑斑嘅擋風玻璃望出去,見住一架架名車係側面經過,

然後心諗 喂!又話經濟差好多人無得撈嘅? 點解條街上面仲有咁多Bentley, Porsche, Benz, BMW?

點解咁嘅環境佢地都仲要揸車?搞到條路塞哂... 一齊搭公共交通慳返啲錢唔好咩?

(乜佢地唔驚無錢供樓俾銀行call loan咩) ...
只係有錢既人繼續有錢,無錢既人繼續無錢而已

引用:
原帖由 moon2004girl 於 2020-9-21 12:37 PM 發表

有道理

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 moon2004girl 於 21/9/2020 12:37 發表

無錯, 貧富差距越多越大。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joywa111 於 2020-9-21 12:32 PM 發表

當然就係香港仲有好多人都好有錢,果啲窮鬼乞衣暴徒只係一尾怨天怨地,不如努力賺錢為自己未能好過啦,仲走出去破壞香港😡🤬😡🤬😡🤬

回覆 引用 TOP

舖頭執笠吉鋪即時通街可以見,但拖欠銀行債務,清盤,破產都要經過法律嘅過程, 趁執達吏未沒收資產更要揸架車出去威威, 一年半載後可能情況不一樣。

帶出另一個訊息, 就是汽車增長速度快, 車位嚴重短缺。

關有錢人咩事,有錢點都係有錢,冇實力既咪放棄物質享受囉

回覆 引用 TOP

有被動收入揸住幾層樓收租嘅,你話關唔關失業率事?

引用:

AA成日嘴硬,唔該睇下全條彌敦道,銅鑼灣區鋪頭執哂就知咩事啦!都唔講其他區分,真系慘不忍睹!

引用:

可能 已經賣晒D樓, 只不過D車 二手價低 賣唔出, 夜晚瞓係車咋…

回覆 引用 TOP

仲好講,多左d死窮鬼搭巴士,搞到d巴士埋站埋超耐,儲埋一大推巴士cut出cut入,阻能住晒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 falconV8 於 2020-9-21 01:11 PM 發表

帶出另一個訊息, 就是汽車增長速度快, 車位嚴重短缺。
我朋友架車拍左係條街,我叫佢去入鏢,如果唔係抄牌
佢話咁大雨,淋濕晒件3,由得佢抄

淨係睇啲新車有無越賣越平就知喇,越賣越貴就有

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]