• 瀏覽: 688
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
係馬上,本人同埋香港廣大未上車既市民已經無咁既耐性!希望中央快d出手,你要點做上股市40000點我唔理,樓市一定要跌跌跌,唔該!

剛電話問了
中央答:調你老美

調整樓市,由貪曾到林奠都做唔到,冇好妄想了,由沙士,08金融海嘯,到19年黑暴,2020疫情,風雨過後,一浪高於—浪.原因就是低息.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 匿名英雄 於 2020-7-6 08:40 PM 發表

係馬上,本人同埋香港廣大未上車既市民已經無咁既耐性!希望中央快d出手,你要點做上股市40000點我唔理,樓市一定要跌跌跌,唔該!
中央再出手,樓價再Crazy Up, 師兄,求神拜佛,中央唔好出手

回覆 引用 TOP

大多數人有物業資産同股票資産,要穩定社會同經濟只有放棄樓主,唔好意思

回覆 引用 TOP

無咁既耐性! 開始焦急了。 
無計啦, 年紀越大, 仲有幾多時間可以等呢?

回覆 引用 TOP

連你尼D廢人都甘恨買樓,想樓價跌真系無可能

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 匿名英雄 於 2020-7-6 08:40 PM 發表

所以有啲人真係唔只窮一世, 而係窮幾代的

回覆 引用 TOP

相反喎

中央要社會穩定,安居樂業
樓價一定要穩定向上

無錢買私樓俾公屋你住就有機

回覆 引用 TOP

1997 救市創造左2800Tracker fund
2003 救市創造左自由行
2008 更加大煲,創造左全世界QE 
2020 更加大大煲 COVID-19 老尾無限QE 全世界又QE
23年全球currency 多左千萬倍都吾知真正條數
樓主系米系平衡時空

回覆 引用 TOP

引用:

如果樓巿大跌,後果可能嚴重過疫情及股災。樓主三思呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-7-6 08:42 PM 發表

剛電話問了
中央答:調你老美
咁啱嘅
我剛剛打比trump trump
佢話 唔好擔心 唔名錢?我即刻印比你

回覆 引用 TOP

引用:

呢排隻中芯幫我賺多左一間首期,諗緊買多間,點解股票升房產會跌?

回覆 引用 TOP

樓價穩步上升係社會和諧穩定嘅基石。

回覆 引用 TOP