• 瀏覽: 8,025
  • 回覆: 65
  • 追帖: 2
疫情終歸會消失,中國目前每日得千幾新增,到三月應該會逐漸消失
淡友開心嘅日子過得特別快,好快又要講拜拜
所有墅消失,又會面對:

1. 地產商呢排完全停工,供應會大跌
2. 2022年開始,供應斷層
3. 業主防守力強,七成供滿樓,剩下三成又一年不用供,減價是癡心妄想
4. 疫情一退,購買力百分百會報復式瘋搶
5. 大家都明,香港政府底牌決定重中重係穩樓價,業主有贏無輸

三大不能買的盤:油塘、屯門樓 四小龍
1.油塘樓,水泥灰敝日
2. 屯門太遠,風水又差
3. 四小龍,太密集,住到好像雀籠
熱賣及精選
乜無人應你?

今年升唔升7成?

引用:
原帖由 何足道哉 於 2020-2-22 07:44 PM 發表

乜無人應你?

今年升唔升7成?
日日升7成

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-2-19 11:39 發表

疫情終歸會消失,中國目前每日得千幾新增,到三月應該會逐漸消失
所有墅消失,又會面對:

3. 業主防守力強,七成供滿樓,剩下三成又一年不用供,減價是癡心妄想
5. 大家都明,香港政府底牌決定重中重係穩樓價,業主有贏無輸 ...
正山草藥
信樓主都10%都死
70%樓供完,
不等於70%業主供完樓

跌落嚟就買多層

引用:
原帖由 何足道哉 於 2020-2-22 07:44 PM 發表

乜無人應你?

今年升唔升7成?
我應,情何以堪…………

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2020-2-22 07:48 PM 發表

日日升7成
我一回
個post點擊升7成

引用:
原帖由 何足道哉 於 2020-2-22 08:44 PM 發表

我一回
個post點擊升7成
好利害啊

回覆 引用 TOP

我揾咗2個月都未揾到啱心水,業主價錢企得好硬!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LuckyManManMan 於 2020-2-22 08:03 PM 發表
https://cdn.discuss.com.hk/t/ebfb90/f/800x0/https://i.imgur.com/J4Eoq10.png
請問呢位叔叔是哪位樓神

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛
引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-2-19 11:39 AM 發表

所有墅消失,又會面對:

5. 大家都明,香港政府底牌決定重中重係穩樓價,業主有贏無輸 ...
師兄你咁講,犯暴廢青對死人眼紅到發紫,又鳩叫出嚟破壞喇!

回覆 引用 TOP

供求失衡,簡單一個問題已經解決唔倒
一定跌唔落
好多人都把握肺炎價上車

默默的關懷與祝福別人,那是一種無形的布施

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CKL28 於 2020-2-22 08:06 PM 發表

正山草藥
信樓主都10%都死
70%樓供完,
不等於70%業主供完樓
Why

回覆 引用 TOP

廢淡識鬼咩 

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]