列印

[樓市分析及CCL] 納米樓值唔值得買?

納米樓值唔值得買? E-mail 此主題給朋友

由於資金所限,最近睇了幾個纳米樓?大家覺得值唔值得買開放式單位?

熱賣及精選
引用:
原帖由 EdwardEd 於 2018-11-12 04:35 PM 發表
由於資金所限,最近睇了幾個纳米樓?大家覺得值唔值得買開放式單位?
有幾多資金?

不要勉強... 儲下錢... 等d 400 樓下舊樓

寧願買舊樓單枝,大間D有一房,都唔好買新樓開放式

引用:
原帖由 wai1621 於 2018-11-12 04:51 PM 發表
寧願買舊樓單枝,大間D有一房,都唔好買新樓開放式
我最近睇過幾個納米樓,感覺如下:

元朗尚築超隔涉,交通唔方便
大埔嵐山超細,唔知點放傢俬
黃大仙鑽嶺超細,同質素好差

而家荔枝角返工

引用:
原帖由 orz_orz 於 2018-11-12 04:48 PM 發表

有幾多資金?

不要勉強... 儲下錢... 等d 400 樓下舊樓
得納米樓一成首期

睇過幾個納米盤,接受唔到

請永遠記住記住 '納米樓千祈唔好買  'never!

舊樓要預裝修傢私AA 佣金
新樓重有大約10萬回返轉頭

2手樓可能要預多30-50 萬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yu2013 於 2018-11-12 04:59 PM 發表
我之前有衝動想上車,睇完嵐山,尚築,鑽嶺先覺得完全接受唔到

引用:
原帖由 yu2013 於 2018-11-12 04:59 PM 發表
你點睇纳米樓?

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2018-11-12 05:01 PM 發表

我之前有衝動想上車,睇完嵐山,尚築,鑽嶺先覺得完全接受唔到
所以咪係...何必貪新樓...勉強上到,你自己入去住都住得唔開心, 連房都冇, 連請朋友上黎都唔得

唔好買…
好難搵人接
除非你已疊埋心水自住一世唔夠200呎😞

引用:
原帖由 魚青 於 2018-11-12 05:04 PM 發表
唔好買…
好難搵人接
除非你已疊埋心水自住一世唔夠200呎😞
唉!
甘真係冇機會上車.....

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2018-11-12 04:35 PM 發表
荔枝角返工,可以平平地考慮下上葵涌一帶既舊樓, 40年樓齡左右, 依家300-350萬,300呎左右

引用:
原帖由 wai1621 於 2018-11-12 05:04 PM 發表

所以咪係...何必貪新樓...勉強上到,你自己入去住都住得唔開心, 連房都冇, 連請朋友上黎都唔得
諗住上左車先,點知d地點超隔涉,質素又唔掂,都要350-400 萬。而家都係轉軚唔買。

引用:
原帖由 wai1621 於 2018-11-12 05:07 PM 發表

荔枝角返工,可以平平地考慮下上葵涌一帶既舊樓, 40年樓齡左右, 依家300-350萬,300呎左右
葵涌大約邊度有舊樓?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]