• 瀏覽: 14,980
  • 回覆: 116
納米盤先跌30%

https://hk.finance.appledaily.co ... e/20181205/58993422

新增回應】
長實執行董事趙國雄接受本報查詢後回應,昨晚出席友人飯局時,討論本港樓市去向,認為本港樓市下行無可避免,「下跌幅度應該沒有3成吧,我個人估計是10%至20%,主要原因是目前樓價已偏高,有機會回調,而且中美貿易戰對香港經濟存在影響,以及利息上調導致供樓支出增加。」

與會者之一的湯文亮憶述他昨晚還指出:「樓市上唔到㗎啦,會跌㗎啦,最危險呢就係納米樓,納米樓有機會跌3成。」就此,趙國雄回應:「當時我們在討論納米樓。」

熱賣及精選
部份淡友用叫高價計 已跌兩成啦

即跌完

引用:
原帖由 Terra6620 於 2018-12-5 04:04 PM 發表

即跌完
對, 有道理

Mola

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Terra6620 於 2018-12-5 04:04 PM 發表

即跌完
納米盤跌到幾多先合理?

趙生已經準左兩星期

引用:
原帖由 Suarez-7 於 2018-12-21 04:22 PM 發表

趙生已經準左兩星期
他指的三成怎樣計?

趙生19 年開盤係咪會減兩成先

回覆 引用 TOP

Mola

回覆 引用 TOP

樓神真係令人佩服,肯講真心話

昨日,我菲律賓工人行過街市,聽到有個賣魚佬講有個叫樓神既係你,哈哈哈,我當堂嚇咗跳,然後得啖笑。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日含情的樓盤 於 2018-12-22 12:39 AM 發表

樓神真係令人佩服,肯講真心話
隔離股市版大七把股神

之前有硬好話長實因為信置賣樓所以唱淡,但原來果陣長實自己都賣緊樓 有時真係唔明點解硬好咁實

引用:
原帖由 Suarez-7 於 2018-12-22 03:20 PM 發表

之前有硬好話長實因為信置賣樓所以唱淡,但原來果陣長實自己都賣緊樓 有時真係唔明點解硬好咁實
咁多發展商揸得最少貨就係長實, 唔唱淡等幾時呀?

引用:
原帖由 吾係磚家 於 2018-12-22 03:32 PM 發表

咁多發展商揸得最少貨就係長實, 唔唱淡等幾時呀?
人地講事實姐,納米樓兩個人都住唔到根本係要跌

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]