[樓宇按揭] 今日同渣x個經理傾按揭。。。

今日同渣x個經理傾按揭。。。 E-mail 此主題給朋友

講起天獅子、呀爺都加息,佢地都好快跟。依佢地理解,銀行唔想借太多錢出去,尤其在樓市方面。

大家覺得有咩啟示呢?

熱賣及精選
引用:
原帖由 gofreego 於 2019-7-8 06:36 PM 發表

講起天獅子、呀爺都加息,佢地都好快跟。依佢地理解,銀行唔想借太多錢出去,尤其在樓市方面。

大家覺得有咩啟示呢?
這個不算加息,只是避免惡性競爭下去!

引用:
原帖由 異域粗俗的豬豬 於 2019-7-8 06:45 PM 發表

這個不算加息,只是避免惡性競爭下去!
借錢利息高左

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gofreego 於 2019-7-8 06:36 PM 發表

大家覺得有咩啟示呢?
咩啓示⋯⋯話你知有平息時就好去借啦。

回覆 引用 TOP

因為半年過左,應該今年跑到數味咁

回覆 引用 TOP

唔借錢出去,邊個養班銀行佬?

引用:
原帖由 PixieHo 於 2019-7-8 07:04 PM 發表

唔借錢出去,邊個養班銀行佬?
邊個話晤借?

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小

回覆 引用 TOP

渣打莫水

回覆 引用 TOP

引用:

大家覺得有咩啟示呢?
證明樓會急升三成或以上

客戶年紀大,銀行揸得緊

回覆 引用 TOP

CCL好快上200。班反送中黃絲好快訓街

回覆 引用 TOP

想你快啲簽合約

引用:

大家覺得有咩啟示呢?
今日同hsxc個經理傾,佢話可能上半年有幾個大盤做左唔少生意,加上下半年又係有幾個大盤,已好大機會超budget唔使咁勇

回覆 引用 TOP

甘就一於full pay 先買

回覆 引用 TOP

full pay 買啦,借乜鬼錢,又唔係免息。

47 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。