• 瀏覽: 1,413
  • 回覆: 19
  • 追帖: 2
.

熱賣及精選
報左警未?

引用:
原帖由 hong2010 於 2019-5-25 09:32 AM 發表

報左警未?
未,但都諗住去,又怕警察個邊會話我地冇損失唔受理😭 依家都唔知點好

引用:
原帖由 東方懷舊的獅子 於 2019-5-25 09:34 AM 發表

未,但都諗住去,又怕警察個邊會話我地冇損失唔受理😭 依家都唔知點好
唯有等你損失左先告佢詐騙?

引用:
原帖由 hong2010 於 2019-5-25 09:41 AM 發表

唯有等你損失左先告佢詐騙?
我都唔知點好,cut票又怕個業主反告翻我地,唔cut又好擔心。

拖等成交合約精神

引用:
原帖由 hong2010 於 2019-5-25 09:46 AM 發表

拖等成交合約精神
另一個問題係,份臨約冇寫到明成交日期,簽個陣時個agent話因爲係村花,所以寫唔到日子住,要等個滿意紙,但正常2星期左右會上律師樓做轉名手續。 基於種種甩漏,我都擔心份臨約仲成唔成立

回覆 引用 TOP

首先, 村花一般唔簽得買賣合約(因未補地價)
所以簽的係[承購書]
同埋一般唔係對業主, 而係業主授權人(發展商)
所以話發展商唔肯簽好似有啲怪
想告佢, 要先確認佢有咩違約
咁就要搵律師
想搵地產, 咪日日落佢鋪坐, 同佢啲客傾下偈囉(你懂的)

引用:
原帖由 wilzon 於 2019-5-25 10:09 AM 發表

所以簽的係[承購書]
咁就要搵律師
想搵地產, 咪日日落佢鋪坐, 同佢啲客傾下偈囉(你懂的) ...
祝樓主好運!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方懷舊的獅子 於 2019-5-25 09:30 AM 發表

事源小弟係數字租屋網見到個盤,睇完樓知道係村花,已經驗曬樓,agent話等多2,3個月就有滿意紙。因為樓價細,又新樓,只需比1成就可以等上會,所以就中咗計。

當初揾agent同業主傾好咗價錢,一直都好順利,仲同業主講埋有咩要執漏,仲比左5萬蚊票落訂同簽左臨約。由於份約係我簽咗名先之後再由agent拎去比業主簽,所以份約有d甩漏(我事後收翻份約先知),但我,業主,agent三個人都簽好曬名,亦寫明 ...
公開2人資料出來,打去東張西望先有用架

引用:
原帖由 wilzon 於 2019-5-25 10:09 AM 發表

所以簽的係[承購書]
咁就要搵律師
想搵地產, 咪日日落佢鋪坐, 同佢啲客傾下偈囉(你懂的) ...
個到係舊屋重建,所以就唔洗補地價。
話發展商唔肯簽,都係業主想再放盤拖住我地既籍口。
問過律師,都話要有業主資料先可以寄到律師信比佢

引用:
原帖由 ookkman 於 2019-5-25 10:27 AM 發表

公開2人資料出來,打去東張西望先有用架
可能真係要揾tbb先幫到我

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方懷舊的獅子 於 2019-5-25 09:34 AM 發表

乜都怕你都CLS,梗係報左警先喇
抵你呢種人跌錢

一世唔住假豪樓  大廳打幾個筋斗    出賣人性入賤聯  白米蛇宴荔枝團
正苦包庇有錢人  景賊負責捉窮人    鋪排退休著數多  官商勾結小兒科

晃共產主義紅旗  掠資本主義暴利    見盡異象.........  心痛香港.........
引用:
原帖由 東方懷舊的獅子 於 2019-5-25 09:45 AM 發表

我都唔知點好,cut票又怕個業主反告翻我地,唔cut又好擔心。
報左警同阿sir 講情況,問cut唔cut票囉
問香討人把托

一世唔住假豪樓  大廳打幾個筋斗    出賣人性入賤聯  白米蛇宴荔枝團
正苦包庇有錢人  景賊負責捉窮人    鋪排退休著數多  官商勾結小兒科

晃共產主義紅旗  掠資本主義暴利    見盡異象.........  心痛香港.........

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kard1026 於 2019-5-25 10:39 AM 發表

乜都怕你都CLS,梗係報左警先喇
抵你呢種人跌錢
其實上黎問 都係想睇下有冇其他新手買家都遇過類似問題,大家討論下啫。師兄你都唔洗咁講野既 btw多謝你既意見

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]