[新盤] 元朗獨立屋

元朗獨立屋 E-mail 此主題給朋友

budget $2500-$3000
經朋友介紹有以下3個地方
伊甸雅苑
葡萄園
御葡萄

論位置
環境
安全
方便

熱賣及精選
如果無車,邊個會方便出入呢

引用:
原帖由 watch..s 於 2019-8-3 09:19 PM 發表

如果無車,邊個會方便出入呢
尚豪庭

如果樓主早上瞓得晏,又怕嘈,
葡萄園最東面(隔條車路)軍營晨操叫口號,可能要包容一些.
呢排石崗朝旱日日真槍實彈燒唔停,
附近乜乜唖苑好嘈吓.

千零個cheap 住錦繡算啦

留意有無高鐵喺地底經過....

回覆 引用 TOP

其實爾戀都 ok , 獨立屋對住河景,
除非你要揸車上大陸, 否則交通仲方便.唔使日日塞錦銹迥旋處.

引用:
原帖由 watch..s 於 2019-8-3 09:15 PM 發表

伊甸雅苑
葡萄園
御葡萄

論位置
環境
安全
方便
樓主,你要搵獨立屋定排屋?

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-4 01:25 AM 發表

可能我誤解左個名
我想搵一棟有花園 天台類型

引用:
原帖由 watch..s 於 2019-8-4 01:34 AM 發表

可能我誤解左個名
我想搵一棟有花園 天台類型
葡萄園幾好呀,有天有地有規模,會所夠大有泳池,雖然唔係室內,係室外嘅暖水泳池。

引用:
原帖由 ch_margaux 於 2019-8-3 10:55 PM 發表

千零個cheap 住錦繡算啦
至少加州喇,但好OUT

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 watch..s 於 2019-8-3 09:15 PM 發表

伊甸雅苑
葡萄園
御葡萄

論位置
環境
安全
方便
元朗丶上水吼匙:
不用同人一架𨋢,出入要見到實Q(屋苑式比較好)
IN
無景無風(元朗夏天好焗)。加埋蚊多,逢夏天要去外國避暑
沒有私人司機的話,的士都冇

大埔丶青公丶西貢吼匙:
風應該會好D,冇咁焗
可能有海,但晚上黑媽媽,而且未必有海
其他問題同上

九龍塘:
把鬼,又貴又焗又冇景

山頂我們只是住傳統湯房買不起。

香港吼匙始終冇外國果隻感覺。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-4 01:25 AM 發表

香港根本冇分

根外國定義,山頂都只是"排屋"

引用:
原帖由 kobe 於 2019-8-3 11:56 PM 發表

其實爾戀都 ok , 獨立屋對住河景,
除非你要揸車上大陸, 否則交通仲方便.唔使日日塞錦銹迥旋處.
對住條臭河好貼架

反而分層可以,夠cheap,又冇乜人,人少大部份時間自己一架𨋢
多蚊冇景,夏天好焗,晚上黑媽媽
IN

回覆 引用 TOP

引用:

伊甸雅苑
葡萄園
御葡萄

論位置
環境
安全
方便
OUT就加州
IN就葡萄

回覆 引用 TOP

54 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。