• 瀏覽: 1,077
  • 回覆: 10
將軍澳東港城細2房戶以795萬元易手,創同類新高位,較上月高價793萬元,再推高2萬元。

中原地產將軍澳都會駅第二分行高級分區營業董事伍錦基指出,逆市創新高成交為7座高層G室,實用面積463平方呎,屬細2房,銀線灣海景,單位剛於8月以820萬元放盤,終以795萬元易手,議價25萬元,實用呎價17,171元。 同類對上一個新高成交為上月易手的8座高層B室,實用面積463平方呎,作價793萬元。

一個字,平。

https://ps.hket.com/article/2429587/將軍澳東港城細2房戶795萬沽%20創同類新高?mtc=60037

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
暴亂都新高

回覆 引用 TOP

成日都咁比較,有乜意思?
如果高幾層,貴幾萬好正常
有啱用靚裝修,貴幾萬又好正常
有海景,其實係要貴幾十萬先正常
唔係話睇升定睇跌,總言之唔好俾D紙媒,AA水左就可以了

平撚到笑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無限量寬 於 2019-8-18 10:15 PM 發表

平撚到笑

回覆 引用 TOP

20000有找,平?

引用:
原帖由 人之初大大 於 2019-8-19 03:52 PM 發表

20000有找,平?

回覆 引用 TOP

又創新高?!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 春天巨大的腳指 於 2019-8-18 10:03 PM 發表

成日都咁比較,有乜意思?
如果高幾層,貴幾萬好正常
有啱用靚裝修,貴幾萬又好正常
有海景,其實係要貴幾十萬先正常
唔係話睇升定睇跌,總言之唔好俾D紙媒,AA水左就可以了 ...
咁梗係要自己搵多啲資料做分析啦,唔係諗住齋睇一個創新高報導就乜都知掛?二手樓,冇兩個單位係完全一樣,靚裝定殘裝,兩者隨時差幾十萭。

錢係手中最具威力一票。身體力行,支持黃色經濟圈,盡可能杯葛、抵制紅藍店。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-8-19 07:46 PM 發表

咁梗係要自己搵多啲資料做分析啦,唔係諗住齋睇一個創新高報導就乜都知掛?二手樓,冇兩個單位係完全一樣,靚裝定殘裝,兩者隨時差幾十萭。
淡淡吾會分折

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]