註冊 登入

[其他] 賣樓簽左臨約,兩星期都未收到錢 香討焦點

賣樓簽左臨約,兩星期都未收到錢 E-mail 此主題給朋友

二十號簽臨約,今日一蚊都未收到,打左幾次去律師樓,佢話揾人覆我,無回覆,再問AA咩環境,十號簽大訂臨約都未收錢,佢叫看第多兩日,無按揭都要等緊耐,第一次賣唔熟行情,可以點做

精選樓盤
無落訂你都簽?oh shit

引用:
原帖由 ywannal 於 2018-12-4 06:23 AM 發表

無落訂你都簽?oh shit
AA有比我睇張票,不過係開比律師樓,佢話律師樓check過無問題就會過數比我,但已經兩星期了

簽細訂之前既訂金收左未,果張係直接開俾你唔係律師樓

引用:
原帖由 地獄強勁的留言 於 2018-12-4 06:25 AM 發表

AA有比我睇張票,不過係開比律師樓,佢話律師樓check過無問題就會過數比我,但已經兩星期了
即係咁,我十年前賣幾次樓都係買家即時先落5-10萬蚊訂,呢筆訂係可以即時兌現的支票,唔使經律師樓的,14日后收實樓價10%,尾數先經律師樓俾。而家轉型左連落訂都要經律師樓?

引用:
原帖由 shcnhktshcnhkt 於 2018-12-4 06:30 AM 發表

簽細訂之前既訂金收左未,果張係直接開俾你唔係律師樓
未收,已經簽左兩星期,AA話而家法例規定開比律師樓

引用:
原帖由 ywannal 於 2018-12-4 06:31 AM 發表

即係咁,我十年前賣幾次樓都係買家即時先落5-10萬蚊訂,呢筆訂係可以即時兌現的支票,唔使經律師樓的,14日后收實樓價10%,尾數先經律師樓俾。而家轉型左連落訂都要經律師樓? ...
AA話法例規定細訂現在係要開比律師樓

引用:
原帖由 地獄強勁的留言 於 2018-12-4 06:33 AM 發表

AA話法例規定細訂現在係要開比律師樓
AA點你。

自住樓: 1996 年 CCL 68; 收租樓: 2015年 CCL 142;最新 CCL 189.42, 歷史新高。

引用:
原帖由 地獄強勁的留言 於 2018-12-4 06:25 AM 發表

你唔需要擔心,你若果有律師幫你跟進賣樓事宜,現在臨訂只係暫存在你律師處,待正式簽買賣合约時,律師會比番臨訂你!

引用:
原帖由 Cepa 於 2018-12-4 06:35 AM 發表

你唔需要擔心,你若果有律師幫你跟進賣樓事宜,現在臨訂只係暫存在你律師處,待正式簽買賣合约時,律師會比番臨訂你!
最幣個律師都係AA介紹

落大訂都無再問啦,到時殺訂就開心

引用:
原帖由 地獄強勁的留言 於 2018-12-4 05:52 AM 發表

二十號簽臨約,今日一蚊都未收到,打左幾次去律師樓,佢話揾人覆我,無回覆,再問AA咩環境,十號簽大訂臨約都未收錢,佢叫看第多兩日,無按揭都要等緊耐,第一次賣唔熟行情,可以點做 ...
會唔會連個律師樓都係流𠺢!

邊間師爺firm 咁廢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 地獄強勁的留言 於 2018-12-4 05:52 AM 發表

二十號簽臨約,今日一蚊都未收到,打左幾次去律師樓,佢話揾人覆我,無回覆,再問AA咩環境,十號簽大訂臨約都未收錢,佢叫看第多兩日,無按揭都要等緊耐,第一次賣唔熟行情,可以點做 ...
今時今日細訂開票比律師樓係正路!唔好聽人亂講!

有問題係律師樓,你日日打上去問!

如果你有張票既副本係手,對清楚係唔係律師樓個名。

AA食呢行飯,係咩人,大家心照啦

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。