註冊 登入

[地產新聞轉載] 10大活躍指標屋苑上週買賣僅26宗

10大活躍指標屋苑上週買賣僅26宗 E-mail 此主題給朋友

【氣氛淡靜】10大活躍指標屋苑上週買賣僅26宗

利嘉閣地產董事陳大偉表示,觀望氣氛持續籠罩市場,買家入市步伐相當緩慢,二手交投表現受壓。

綜合利嘉閣地產分行數據所得,全港10大活躍指標屋苑在上週一至週日(5月27日至6月2日)錄得26宗買賣個案,較前週(5月20日至26日)的34宗按周減少24%。 在上週10大活躍成交屋苑當中,共有六個屋苑交投量報跌,跌幅介乎25%至67%不等,當中海逸豪園交投按周跌幅最顯著,由前週六宗減少至上週只有兩宗,按週急瀉67%。至於太古城期內錄得四宗買賣,按週無升跌,但仍能力壓群雄,登上一哥之位。

陳大偉指出,除了中美貿易陰霾外,股市連番受挫亦影響買家信心,加上二手業主企硬不減,屋苑交投冷清,預計買賣雙方拉鋸情況會持續多一段時間,料10大活躍指標屋苑成交量續在低位徘徊。

https://finance.now.com/news/post.php?isapp=1&id=511786

交投淡靜姐,沒事嘅
樓市繼續go go go

精選樓盤
引用:
原帖由 樓上不安的樓主 於 2019-6-4 09:58 PM 發表

利嘉閣地產董事陳大偉表示,觀望氣氛持續籠罩市場,買家入市步伐相當緩慢,二手交投表現受壓。

綜合利嘉閣地產分行數據所得,全港10大活躍指標屋苑在上週一至週日(5月27日至6月2日)錄得26宗買賣個案,較前週(5月20日至26日)的34宗按周減少24%。 在上週10大活躍成交屋苑當中,共有六個屋苑交投量報跌,跌幅介乎25%至67%不等,當中海逸豪園交 ...
唔怪之得班硬好aa好似癲狗咁周圍罵人,原來冇單開冇飯食。
真係可憐

呢度只能夠講go go go
如果唔係比方丈圍架

引用:
原帖由 樓上不安的樓主 於 2019-6-4 09:58 PM 發表

綜合利嘉閣地產分行數據所得,全港10大活躍指標屋苑在上週一至週日(5月27日至6月2日)錄得26宗買賣個案,較前週(5月20日至26日)的34宗按周減少24%。 在上週10大活躍成交屋苑當中,共有六個屋苑交投量報跌,跌幅介乎25%至67%不等,當中海逸豪園交 ...
正常海逸依啲真係揾鬼買,係叫做近個垃圾海

回覆 引用 TOP

同上次跌市好似喎~~

引用:
原帖由 ksgchung 於 4/6/2019 23:00 發表

同上次跌市好似喎~~
咁就要好好把握機會喇  

回覆 引用 TOP

引用:

mo事 mo事,毛衣戰系幻覺
樓市升緊 ........

附件

_丁蟹.jpg(15.15 KB)

2019-6-4 11:54 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓上不安的樓主 於 2019-6-4 10:41 PM 發表

呢度只能夠講go go go
如果唔係比方丈圍架
點解d方丈唔係無相無色、萬事皆空、六根清净既咩,甘樓意樓價go唔go既!
似乎凡根未淨,要淨身啦

回覆 引用 TOP

26宗咁少

回覆 引用 TOP

逃生門關上😳😳

回覆 引用 TOP

無盤

引用:
原帖由 lovebabyg 於 2019-6-5 08:04 AM 發表

無盤
一定係

引用:
原帖由 秋天回收的浴缸 於 2019-6-5 08:15 AM 發表

一定係
除非唔係

回覆 引用 TOP

自己去aa到行下 就知2手盤幾缺 揀都冇得你揀

引用:
原帖由 annabb 於 2019-6-4 10:00 PM 發表

唔怪之得班硬好aa好似癲狗咁周圍罵人,原來冇單開冇飯食。
真係可憐
見到你真係好笑,等跌等左咁多年,就交租交左咁多年,我都知你一早賺夠,先會賣樓俾其他人賺下嘅😂
人地呢幾年都賺左幾轉幾百萬,人地都賺夠啦,洗唔洗又俾返你賺下呀?😂

回覆 引用 TOP

22 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。