查看完整版本 : 拍拖很久男不結婚

vitaatif 2019-1-15 03:11 PM

同樓主同路人,情況跟我差不多,但我再大你一歲,同男朋友拍了八年多,無同居。
大家完全無提過結婚尼個話題,我想提但唔敢,所以更加唔敢問幾時結,因為怕一問佢會唔鐘意以為我催…(其實的確係)男朋友阿媽都想我們快d結婚,年年親屬都有問幾時,但他聽完永遠只是笑一笑就無回答,見到禁我更加無勇氣問…
我地雙方都有朋友,兄弟姊妹都遲過我們拍拖,但都結埋婚,有d重已經生左二件。心裡只有羨慕,覺得如果早四,五有勇氣問,可能情況唔同。依家成30+,如果問左之後攪差個關係散左點算,依家唯有見步行步,只是想有個人喺身邊偶然一齊去下旅行就算。

上水哥 2019-1-15 04:36 PM

男方有冇儲蓄?

ferrynferry 2019-1-15 04:39 PM

直接問,好多男人都唔結架

殘廁性感的獅子 2019-1-15 04:56 PM

樓主、我係女呀⋯⋯不過我係新手,唔知可以點先回到短訊:lDD_005:

高大野生的白襪 2019-1-15 10:16 PM

當你肉便器:lDD_010:

suzi 2019-1-16 04:59 PM

點解唔問下佢點唸啊?:smile_24:

無奶油的厚多士 2019-3-10 11:43 AM

真心愛你嘅男人一定會盡早把你私有化,我舅父一早同我講,拍三年都唔結婚既男人一定要飛。

紅大少 2019-3-10 12:10 PM

分手啦,佢唔想結婚。

cici3333 2019-3-11 12:15 AM

我都無勇氣問,因我離不開他

maliacheng 2019-3-14 10:13 AM

現代人如果唔要小朋友,結唔結婚真係冇咩所謂,不過可以試下一齊住一排先,始終一齊生活同拍拖唔同,大家要分擔一頭家要磨合下。到時真係冇問題,你再認真同佢傾傾,話佢知女仔真係好care呢樣野,結婚都係簽個紙,佢覺得冇需要唔代表女方都係咁諗。
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 拍拖很久男不結婚