查看完整版本 : 各位好心人,請問呢個論壇上有大師存在嗎?

皇后大道东向西 2018-12-25 07:41 PM

各位好心人,請問呢個論壇上有大師存在嗎?

我想請問呢個論壇有大師存在嗎?因為我的故事,不是壹般人能解答到,關於妖和鬼的存在系生活中

皇后大道东向西 2018-12-25 08:33 PM

感謝各位好心人,如果有人發現我的貼,希望幫下忙搵下師傅入黎,我有好多發生系本人身上的靈異事件,已經不是簡單靈體甘簡單,是壹群的,正確黎講是兩批地區的實體。希望各位轉發下,幫助我搵到犀利師傅,大師幫我解答。功德無量

皇后大道东向西 2018-12-25 09:33 PM

[table][tr][td]我已經不知道從何說起,因為不是壹般來形容,我見個實體鬼畜,見過實體鬼魂,見過剩下壹顆頭的,也經常聽到壹群外來的聲音,恐怖不是單只,我見到的時候至少是3只以上,已經持續4年了,也被他們耍過幾次,想弄死我,但又弄不死我,後來我就習慣,心情不好的時候就罵它們無能小鬼壹群,但我有時候又感覺它們是有法力的。我都不知道怎麼辦好能弄死他們去,請求如果有師傅看到此貼,幫我解答壹下。那群鬼怪出現的時候是已誘惑的條件,曾經騙過我燒時辰八字。不只壹兩次,有5次,其中兩次是我自己不信邪夾著頭發燒,叫它們有本事弄死我去的,因為不想過這樣的生活了。希望各位廣大的群眾看到此貼,幫下我忙,轉發出去,讓實力強大的師傅幫下我。[/td][/tr][/table]

韓風藍色核心 2018-12-26 09:29 PM

會唔會係出現幻聽幻覺?

皇后大道东向西 2018-12-27 07:42 PM

我开始都喺你咁想过,但以下我讲下其中一段你知,讲知道唔喺幻觉。

睇來無幾多人註意我的故事,我親身經歷過好幾次生死邊緣,我壹下寫講述下我第壹場,也喺我最記得時間日期的壹場,本人對香港各位聽眾立誓我以下所講噶絕對真實,絕無半點虛言,否則終身給厲鬼纏身。

故事發生喺(2013元旦前壹個星期)我喺海南經歷第壹場真正先知道我原來時不時聽到的聲音竟然系鬼,(因為以前都有聽過,但壹直以為系人類講野所以唔覺乜,包或早上或者夜晚),其實我細細個陣時就已經好相信呢果世界系有鬼存在,因為已經見過幾次,但果陣時未試過同佢的交流,10歲到11歲陣時喺自己間房門角見到壹個女人頭發長長喺得個頭對我笑,同18歲個年系樓梯口聽到幾個細老哥噶玩笑聲,之後我上去聲消失左。但未要挾到生命危險。
我就廢話少講啦,我喺海南海口噶親身經歷長達左壹個星期有多。
30樓,朋友租噶間房已經系頂樓,我壹直以為是不是聽到噶聲音喺樓下或者隔離屋傳出黎,因為我經常好夜先訓,甚至通宵。聽到聲音都系客廳外面傳出,同廚房窗外,都門外傳入客廳,我文采唔好,我就直接講重點,班鬼點玩我,唉我消時辰八字,仲有可以冒充我家裏所有人聲音甚至朋友噶聲音,同唉我喺神,唔需要照陽光,我阿爺系我11歲個年過左身,10幾年無投胎。我想見阿爺,之後佢地唉我話阿爺等下上我身托夢見我,叫我訓前撚時辰八字好多次,之後燒左,然後我訓喺床全身冰凍發麻幾秒,之後我用意誌力逼出黎,成佢人坐起身,話接受唔到,因為太過於恐懼。仲有,晚上聽到女人哭聲同時帶同鐵鏈聲,喺好清晰等同面對面,離開海南我時,壹把我唔確定喺唔喺我爺或者喺祖先,只講壹句,唔可以再落海南,同回到湛江,唔可以出外地。故事中間我已經忽略左好多詳細,因為唔喺壹兩句寫得嗮,我只講發生噶重點。
元旦過後,我回到湛江,壹D聲音都無曬,直接我再落海南,真喺開通左我噶陰陽生活。之後上廣州路上以及喺廣州工作,海南,湛江,廣州,中山,呢幾個地方都發生喺我身上噶大事件。
我文采唔好,希望大家唔好見怪。電視上噶怪談,喺無壹個人有我甘恐怖噶經歷。
我喺呢度想表達噶喺,因為有個師傅願意為我解除身上不知明噶咒。我其實都識好多咒語,但由於性格過硬,唔遇到危險,喺懶得修煉。

曲解 2019-2-7 12:41 PM

[quote]原帖由 [i]皇后大道东向西[/i] 於 2018-12-27 07:42 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=492552534&ptid=27932358][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
我开始都喺你咁想过,但以下我讲下其中一段你知,讲知道唔喺幻觉。

睇來無幾多人註意我的故事,我親身經歷過好幾次生死邊緣,我壹下寫講述下我第壹場,也喺我最記得時間日期的壹場,本人對香港各位聽眾立誓我以下所講噶絕對真實,絕無半點虛言,否則終身給厲鬼纏身。

故事發生喺(2013元旦前壹個星期)我喺海南經歷第壹場真正先知道我原來時不時聽到的聲音竟然系鬼,(因為以前都有聽過,但壹直以為系人類講野所 ... [/quote]

其實恐怖之處喺邊?
你換個角度諗,人去到最後都係要死,咁人死後,原來仲可以做到咁多影響到在生嘅人嘅行為,咁其實死唔死已經唔係問題啦!
你話係咪先?
頁: [1]
查看完整版本: 各位好心人,請問呢個論壇上有大師存在嗎?