查看完整版本 : ghd 直髪器

Brittanyhk 2018-12-1 01:29 PM

ghd 直髪器

請問有無 sis 每日(或幾乎每日) 都用 ghd 直髪器夾頭髮? ghd 好用嗎?真的很傷髮嗎?佢支抗熱噴霧有無幫助?妳還會怎樣護髮?
謝謝sis們!

** 知唔知如從網購買ghd,例如 Selfridges, ASOS..... etc 非直接ghd的官方網頁購買,會包全球保養嗎?

白人牙刷 2018-12-1 07:19 PM

我日日用,覺得好好用
平時洗完頭我會用下髮尾油
有時就用埋髮膜

CSI_Miami 2018-12-2 12:57 AM

我之前有一排highlight bleach咗唔電得負離子,於是日日用ghd max styler夾直啲頭髮,夾之前落髪尾油,幾個月以黎啲頭髮都正常無咩變過。我係look fantastic買既

福爾摩斯二世 2018-12-2 01:04 AM

之前有一排剪短左日日都有用, 又唔覺有傷喎!
我仲冇落D咩特別野去保護
直髮夾來講GHD已經唔算高溫架喇, 講傷你電/染/漂一次傷過你日日用呢隻夾啦

tengteng25 2018-12-2 02:19 AM

我岩岩買左 覺得好好用
我漂過而家爆晒髮絲既頭髮夾完都有d光澤感又夠直 應該係selfridges買最平了

BlingBlingBa 2018-12-2 12:25 PM

我日日用,都用左兩年了。話唔傷頭髮就呃你既,但如果用左heat protection + hair serum 就冇咁易有split end.
GHD 支heat protection , 如果你係前一晚洗頭,第二朝乾髮噴佢,我就唔suggest la. 但如果你係早上洗頭,濕髮噴佢,再blow dry + GHD 造型,咁佢真係好好用。

Mini777 2018-12-3 12:44 AM

邊支ghd好用?謝謝

Brittanyhk 2018-12-4 10:56 PM

[quote]原帖由 [i]tengteng25[/i] 於 2018-12-2 02:19 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=491367359&ptid=27884168][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
我岩岩買左 覺得好好用
我漂過而家爆晒髮絲既頭髮夾完都有d光澤感又夠直 應該係selfridges買最平了 [/quote]

好感謝各位 sis 回應呀🙏!你地嘅意見 and tips 非常 helpful 呀👍  

請問你地喺 Selfridges 或 Look Fantastic 買嘅,係咪包全球保養?有無完整一 set 單據 send 番俾你地架?

再次多謝各位 sis 🙏🙏🙏😊

lamqingyee 2019-2-1 02:43 PM

我係selfridges買,好好用,夠光澤

millyknow 2019-2-2 07:28 PM

我用咗無十年都有八年啦⋯⋯
真係超正
好值得買

HHPM 2019-2-5 10:08 PM

勁好用,我直夾同set 曲髮都有買

tiwggy_00 2019-2-8 01:24 PM

而家係日日用, 雖然係貴但真心推,
我係天生鬈毛隔幾個月又要去拉直把髮勁煩,
有時唔想咁快去驚傷髮我都會用佢,
夾完把髮好滑好直最重要係有光澤,
有D直髮夾夾完後把髮係直左但睇落去仲係好乾

Karlie.h 2019-2-11 10:05 PM

我都日日用ghd 架 好用過amika amika 太傷頭髮
反而ghd 無咁傷 可能溫度fix 左180度!

MIZZzZ 2019-2-12 05:06 AM

ghd 起碼10年前就已經買左,係我第一個直髮夾,用到依家都仲用到,都算唔錯
頁: [1]
查看完整版本: ghd 直髪器