查看完整版本 : 點解人生唔同階段時候,反差會咁大架!

前晚浪漫的救星 2018-10-7 10:22 PM

點解人生唔同階段時候,反差會咁大架!

[b]以前讀書至剛出社會工作,以前有段時間經常同朋友落街食宵夜又飲野吹水吹天光,經常去行街,經常去唱K,經常去桑拿揼骨,經常去睇戲,經常機舖打機,經常每年大時大節出尖沙咀狂歡,經常bbq,經常踩冰,經常游水,經常睇小動物,以前日子過得簡單又最快樂。但點解人漸老真係連一個節目都冇!!可以講話冇朋友。反差點解可以咁大架,唔通人生變幻無常就要去欣然接受現實!?人生可否拾回以前最簡單最快樂既歡樂時光!日子好難過啊😫[/b]

artisevergreen 2018-10-8 12:13 PM

以前後生,群埋一堆.大家彼此彼此,
去玩去食,互惠互利,一齊得益。
宜家各有前路,位置,方向同目標都
唔同。因此大家生活方式唔同,自
然各顧各。

[[i] 本帖最後由 artisevergreen 於 2018-10-8 12:14 PM 編輯 [/i]]

風流盲俠花滿樓 2018-10-8 12:37 PM

[quote]原帖由 [i]前晚浪漫的救星[/i] 於 2018-10-7 10:22 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=488562237&ptid=27765931][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
以前讀書至剛出社會工作,以前有段時間經常同朋友落街食宵夜又飲野吹水吹天光,經常去行街,經常去唱K,經常去桑拿揼骨,經常去睇戲,經常機舖打機,經常每年大時大節出尖沙咀狂歡,經常bbq,經常踩冰,經常游水,經常睇小動物,以前日子過得簡單又最快樂。但點解人漸老真係連一個節目都冇!!可以講話冇朋友。反差點解可以咁大架,唔通人生變幻無常就要去欣然接受現實!?人生可否拾回以前最簡單最快樂既歡樂時光!日子好難過 ... [/quote]

玩 pokemon go 啦,玩咗會重振雄風,尋回昔日嘅自己㗎:chcz_04:

全職廢青 2018-10-10 01:08 AM

人大左慢慢會開始有自己的事業、家庭
根本唔會有太多時間分俾朋友
有啲人跟唔上同齡人節奏
仍然是一無所有 一事無成
咪覺得冇朋友空虛囉

yntse882000 2018-10-10 02:06 AM

個個都係咁,越大越寂寞.細個單純,大個除非你很懂待人處事,有很多過人之處,不計較錢銀,識做人,若不只會淪為月下一只影子,如樹影,有誰留意樹影?

yntse882000 2018-10-10 02:10 AM

大把朋友的人多是虛偽表面,喜表面風光,風花雪月,大了自然成熟,又怎會喜如此日子?當然有很多數十歲仍喜燈紅酒綠生活,醉生夢死,如此人生,表面開心,實際又得到甚麼?

keuto 2018-10-10 11:49 AM

人越大就越少朋友,定局

artisevergreen 2018-10-12 04:49 AM

[size=4][color=Blue][b]人越大就越少朋友,定局[/b][/color][/size]

人愈大就愈多朋友,因為自己識去選,
識去保養同珍藏。
精神生活,文化生活,係人生路途上ー大
堆朋友。讀書同識字識道理,就好似有
張大地圖,可到處搵更多朋友。

[[i] 本帖最後由 artisevergreen 於 2018-10-12 04:50 AM 編輯 [/i]]

歷災心數細佬仔 2018-10-13 02:21 PM

[quote]原帖由 [i]前晚浪漫的救星[/i] 於 2018-10-7 10:22 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=488562237&ptid=27765931][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
以前讀書至剛出社會工作,以前有段時間經常同朋友落街食宵夜又飲野吹水吹天光,經常去行街,經常去唱K,經常去桑拿揼骨,經常去睇戲,經常機舖打機,經常每年大時大節出尖沙咀狂歡,經常bbq,經常踩冰,經常游水,經常睇小動物,以前日子過得簡單又最快樂。但點解人漸老真係連一個節目都冇!!可以講話冇朋友。反差點解可以咁大架,唔通人生變幻無常就要去欣然接受現實!?人生可否拾回以前最簡單最快樂既歡樂時光!日子好難過 ... [/quote]

係時候陪異性
頁: [1]
查看完整版本: 點解人生唔同階段時候,反差會咁大架!