查看完整版本 : 同個“客”嘈完一鑊

RubberGillian 2018-8-13 07:42 AM

同個“客”嘈完一鑊

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

archer01 2018-8-13 08:09 AM

做邊行?

RubberGillian 2018-8-13 10:53 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

hksupersales 2018-8-30 10:05 PM

你已經發洩咗了

fullbuster 2018-9-28 12:16 AM

我今日都同個客嘈,條粉腸不斷壓價,問我攞discount,我俾discount佢之後又要求依樣個樣,最後頂佢唔順,直接同叫佢搵第二間做

資料輸入中❤ 2018-9-28 12:22 AM

個”客”是國內嗎?

klws040208 2018-9-28 11:13 AM

世界上什麼人都有.

小編強強Chris 2018-9-28 07:46 PM

應付這些客,我只得3句。。

1. 這貨是獨一無二,出面無的。您唔要唔緊要。

2. 這貨平到嘔血了,出面無咁平,您唔要唔緊要

3. 您用過唔掂,唔要唔緊要。。。☺

SE337 2018-9-30 11:08 AM

我門市銷售好多年,幾野蠻既客都遇過,我既經驗係你如果覺得西客係錯,即係覺得自己完全冇問題,只係西客夾硬留難,你就要比佢更加刁蠻,亦唔使對佢客氣。但如果佢話要報警,係作為店家一定要先報過佢,因為警方一向會先偏幫報案者,尤其你打開門口做生意,警察大都會主觀先幫店家,當然店家一定唔可以理虧先 !

我試過對粗口客,野蠻男客,踏到除制服除證件預隻揪咁,仲試過爭啲拉閘嚇到西客逃跑 ! 亦多次刻意挑釁西客講恐嚇說話錄音,之後報警處理,個西客要向我死狗道歉我先算數!

西客心態唔會理你大鋪細鋪,定係大公司定細公司,佢地潛意識覺得客係大哂,客係無理係野蠻都冇問題,覺得屈你辱你你都要硬食,仲諗住向公司投訴你實死,所以西客係會覺得你唔會反抗,但當你作勢豁出去同西客撐時,佢就知辣慶左你過左底線,佢作為一位普通市民,如果行街同人嘈佢一定冇咁勇敢,所以西客只會欺負服務業,以解佢現實死狗受壓嘅壓力! 當你表現唔會妥協,仲要不斷奚落佢鬧番佢或兇佢,佢會開始由西客變番普通市民,佢會開始驚及怕搞大件事,所以好多時西客都會離開,之後不了了之! 

同埋呢類西客見你咁夠薑,會諗就算投訴你都冇用,佢會諗你可能係老闆或高層,所以你先會咁夠薑反抗! 反之你越死狗,佢就覺得投訴你就死硬!

Applewong123 2018-10-2 11:59 PM

吵完都無咩用,經一事長一智。下次小心d處理仲好。唔好勞氣
頁: [1]
查看完整版本: 同個“客”嘈完一鑊