查看完整版本 : 買化妝品問題

lmf4ever 2018-6-20 12:15 PM

買化妝品問題

大家會唔會用哂同一牌子既化妝品?好似有D BASE同粉底要配合用先夾,用其他BASE又麻麻地

iloveantonio 2018-6-20 01:59 PM

唔會嘍, 因為超級悶, 
比如我用sofina既BASE, 但我唔打算用佢既粉底同其他彩妝
比如我最近用開it cometics的粉底同遮暇, 佢都無出彩妝
比如我用benefit的眉筆, 一流, 但無聽講過佢眼妝好用喎
比如我喜歡TF的粉底同唇膏, 但是佢眼影太貴啦我買唔起
比如我用LA GIRL的眼影, 好用持久, 但我唔想試佢D咁平既粉底

同埋都唔覺佢同一牌子就夾嘍, 
比如hourglass既BASE同佢支foundation stick都唔夾, 至少係我塊面度唔夾!

crystalll. 2018-6-20 03:11 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

samstan2012 2018-6-20 03:21 PM

唔會用同一SET, 話要一SET用先WORK的BA, 我覺得係銷售手段

lchingyiyi 2018-6-20 03:24 PM

唔會

nobuko 2018-6-20 05:26 PM

分開~會買果個Brand最好既Product, 好似Covermark草本粉,CPB眼影,TomFord唇膏

哈囉消失的壽包 2018-6-20 06:57 PM

其实买东西很看自己的皮肤适合边种皮肤的颜色

九九八十一 2018-7-3 02:14 PM

底妝(base+foundation)通常會用同一牌子.
其他例如眼妝唇妝就唔同牌子.

莫名我就喜歡你 2018-7-3 05:01 PM

唔會

莫名我就喜歡你 2018-7-3 05:11 PM

我喜歡買每個brand的暢銷或皇牌產品 多過ba話果D咩一set:smile_o11:

福爾摩斯二世 2018-7-3 06:28 PM

SKINCARE可以
MAKEUP唔會

BlingBlingBa 2018-7-3 06:31 PM

大雜匯。;P

jew.mm 2018-7-3 06:58 PM

化妝品唔會,每個牌子都會有佢好用既PRODUCT同唔好用既PRODUCT,SKIN CARE 買同一個牌子就會。

海倫2013 2018-7-4 11:48 AM

底妝會同一牌子 其他一定唔會 梗係試多D唔同牌子😆

gggrace463 2018-7-4 05:33 PM

唔會
雖然就咁買一set好方便,但始終要夾返自己皮膚

sasac1 2018-7-17 02:58 PM

唔會全部用曬一個牌子~
不過base同foundation會,
因為之前試過用唔同brand既會起擦紙膠碎,依家都懶得試,
買返同一個brand就算~
呢排就用緊chanel既les beiges base同cushion,兩樣都比較保濕,
喺冷氣房坐足成日都唔會起乾紋!

Pooh07123 2018-7-18 01:19 AM

[quote]原帖由 [i]jew.mm[/i] 於 2018-7-3 06:58 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=483114153&ptid=27522362][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
化妝品唔會,每個牌子都會有佢好用既PRODUCT同唔好用既PRODUCT,SKIN CARE 買同一個牌子就會。 [/quote]
同意

tmwmy 2018-7-18 07:08 AM

除非你有個別牌子特別喜好
一定要買返佢個牌子
一般都好少全部用晒一個牌子
畢竟每個牌子既產品都有佢精既地方
比如我家人好喜好Dxxx既護膚同化妝品
比左我試,我就只喜好佢眉粉同唇膏
但佢既眼影飛粉情況我就麻麻地喜愛
粉底我就正在用Estee xxxxx 但佢既護膚品又麻麻
同埋每人既皮膚狀況不同,好難一個牌子照顧得到

Lovelypenguin 2018-8-10 12:19 PM

[quote]原帖由 [i]lmf4ever[/i] 於 2018-6-20 12:15 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=482346382&ptid=27522362][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
大家會唔會用哂同一牌子既化妝品?好似有D BASE同粉底要配合用先夾,用其他BASE又麻麻地 [/quote]

梗係唔會。每個牌子,都有自己皇牌貨,無謂買堆垃圾返家。

長洲大魚蛋 2018-9-18 10:32 PM

我眼線同睫毛液都係同一個牌子用dejavu,但護膚品就無話一定要同一條line
頁: [1]
查看完整版本: 買化妝品問題