查看完整版本 : 一次暗戀經歷

香港的民主 2018-4-22 11:09 PM

一次暗戀經歷

第一次出post

我係一個學生,第一次見到呢嗰女仔對佢產生些少好感,覺得佢乖,心地善良,又唔惡,但我冇諗住追佢

之後佢好快就有男朋友,唔知點解佢男朋友好憎我,直到半年後佢兩個分手,呢個女仔同我講叫我以後唔好提佢男朋友個名,仲講笑話佢阿媽好7

佢地呢一年都冇咩講野,關係仲好差,唔知點解覺得個女仔好似變咗,呢一年我不自覺對佢好好,佢叫我打機我陪佢打機丶佢叫我買野食同嘢飲比佢我立即買丶佢叫我幫佢拎野我即刻拎,叫我同佢行返屋企雖然好遠我都行,我自己好似做咗一隻兵,不過佢成日發埋啲小姐脾氣,好似一個港女,好難頂不過我都依然容忍佢

上一個禮拜,佢同條仔復合,條仔又送花丶又送佢返屋企丶又錫佢丶仲每日傾計WhatsApp,我心裏有一些難受,明明真心對佢好嗰個係我,但係佢心目中只係一隻兵,自問自己又唔係唔靚仔,個女仔仲同我講,佢不嬲都係口是心非

我自己其實都諗得好清楚,與其理一個對你差唔鍾意你嘅人,不如以後努力做好自己本分

祝願各位香港人,不論男女老少都唔好再做兵,你唔會有一日感動到佢,認真來講應該連朋友都唔好做,因為佢收兵只係希望炫耀,如果同佢成為朋友,總有一日你都會忍唔住做兵,各位應該努力做好而家嘅本分,將來搵一個更好愛你嘅人

wyilam 2018-4-23 07:08 PM

早日回頭是岸啊

狂輸 2018-5-13 06:45 PM

似係你自己唔識溝女喎,
佢等等下咪返去男友身邊囉。。。
希望你似返個男人,
唔好咁被動成個小朋友咁,
唔係就要中六合彩先有女溝囉。。。

香港的民主 2018-5-20 10:23 PM

其實唔係好關事,一直以來我都好主動,但係佢每次都限制住我都某一個地步,大約係去到嘗試了解佢嗰陣,其實佢都好明顯當我係兵,因為我平日都係直接稱呼佢做娘娘,不過算啦依家都已成過去

香港的民主 2018-5-20 10:24 PM

[quote]原帖由 [i]狂輸[/i] 於 2018-5-13 06:45 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=480175401&ptid=27395747][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
似係你自己唔識溝女喎,
佢等等下咪返去男友身邊囉。。。
希望你似返個男人,
唔好咁被動成個小朋友咁,
唔係就要中六合彩先有女溝囉。。。 [/quote]
其實唔係好關事,一直以來我都好主動,但係佢每次都限制住我都某一個地步,大約係去到嘗試了解佢嗰陣,其實佢都好明顯當我係兵,因為我平日都係直接稱呼佢做娘娘,不過算啦依家都已成過去
頁: [1]
查看完整版本: 一次暗戀經歷