查看完整版本 : 我以前鐘意過老師(長文)

網吧女神 2018-1-8 08:43 PM

我以前鐘意過老師(長文)

鐘意過老師真係好難忘,我自己都無諗過我自己會咁樣.可能係迷戀可能係崇拜啦、以前獨處個陣會心跳加速。我知我地無可能,但我可以上到佢既堂、可以補到佢既課、可以同佢講野、可以見到佢一面我就真係已經好滿足。

我地做學生既 可以同老師發生咩關係呀 我個陣就好純既 吾似而家咁,我以前好純真;真係靜係純粹鐘意佢....可能你地會話我咩想攞著數、好處咁樣又咩拜金.....但我個陣只係想每一日都見下佢咁炸。我又貪心,上堂補課既問題吾夠,我會自己特登去教員室揾佢;特登等埋佢一齊去港鐵站;我中五最後一年既陸運會都會特登去揾佢影相...我咁樣就好開心好足夠。

我「崇拜」佢既原因都離吾開個啲:
我未拍過拖啦、好奇吾知咩黎(當時我a0)
每一次我匿埋係到喊,佢都會揾到我安慰我(可能好少女漫、但係事實..)
佢見我吾識某一課,佢又會過黎教我
上堂佢個個都會串,但佢吾會串我從來都無
佢仲會送小禮物比我佢話係獎勵黎
你地會覺得我表錯情 我都覺 但我忍吾到
佢做每一件事都令我好心動 至少我到而家
都吾覺得我鐘意過佢會令我後悔或者自卑

但係我「崇拜」佢崇到連校長都知
校長會走過黎我隔離串我
:「你等呀Sir呀?哈哈;P」
我其實好無奈架 我講左比一個朋友知
一個傳十個 十個傳百過 就係咁全校都知咁濟
呀Sir為左避嫌 佢就開始吾理我
我真係吾明既野佢都吾會黎教我
我問佢 佢都只會hea教 不過我知係我衰...
好彩而家退左學返去揾佢 佢都肯同我講野姐

佢吾係一個衰老師 為左要保住份工我理解
我依然好懷念上佢堂既日子
我好鐘意聽佢講佢啲經歷
我以前好留意佢每日著邊件恤衫返學
佢經過我會好大力咁索佢個陣古龍水味
我會上校網上Facebook睇佢啲相
我會同佢講生日、聖誕、新年快樂
以前會問人攞佢電話約佢放lunch食飯
不過呢啲已經過去左嚕
變成我腦海入面一段段珍貴既回憶

你有女朋友啦 我以前會好傻咁吾開心
你要結婚我會衷心祝福你
可能你成熟啦吾似啲同級既男仔
我知你吾會吾記得我既:loveliness:
你亦都會係我回憶𥚃面最重要既人
我最遺憾既係無親口同佢講我鐘意佢
如果同我一樣都鐘意(緊)老師...
情人節送下朱古力比佢
有得影相就影啦
有得挽師生既活動就去啦
畢業最尾個一日勇敢啲去表白
同到佢一齊既機會好少好少
但最起碼比佢知道你既心意
呢一個世界上面 無一個人係吾可以鐘意既
未必成功 但一定要草回憶
吾係咩叫青春?

Bellokelly 2018-1-10 06:59 AM

唉,暗戀就係咁,我又何嘗唔係!果陣日日好似吸毒,見佢唔到好似毒癮起咁,嗚

網吧女神 2018-1-10 10:39 PM

[quote]原帖由 [i]Bellokelly[/i] 於 2018-1-10 06:59 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=473561602&ptid=27170287][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
唉,暗戀就係咁,我又何嘗唔係!果陣日日好似吸毒,見佢唔到好似毒癮起咁,嗚 [/quote]
用毒癮黎比喻真係好貼切 都退左學兩年 返去學校個陣見到佢都仲識怕醜面紅 師姐分享下呀

高大豐滿的師姐 2018-1-22 03:46 PM

咁咪算好lor 仲可以講野

為你祝福禱告 2018-1-23 02:53 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
頁: [1]
查看完整版本: 我以前鐘意過老師(長文)