查看完整版本 : 暗戀左佢八年

dberniiasne 2017-12-15 10:33 AM

暗戀左佢八年

幼稚園畢業典禮嗰陣排隊出去嗰陣無聊就玩下前面個女仔啲頭髮然後我後面有個男仔就不同我講[唔好搞人啦你]之後就一見鐘情機緣巧合下中小學都同佢一間一年班嗰陣我同佢同一班發現佢係人人際關係都幾好既人但是佢對我好mean好衰好傷我心我開始好驚同佢講野慢慢唔咁同佢講野到佢撩我講嘢啦嗰陣佢同我講野我又莫名其妙咁樣喺度笑可能越傷我心偏得我心掛我開始暗戀佢 去到三年班我又同返佢一班佢都仲係好mean好衰繼續唔敢同佢講野去到四年班嗰陣聽到佢有鍾意嘅人而兩個就相戀左 但係都係沒死心 去到中一我地個小團體一齊玩每個lunch time 都落去學校既活動室玩傾計自問嗰陣幾開心但係嗰group 人裏面我同佢得最少野一係就佢開始咗個conversation 但是我會好快咁完咗佢因爲我會笑 我嗰種笑唔係普通嗰隻 我嗰隻笑係由個心發出來既笑 我個friend同講你笑到咁係人都知你咩事啦所以我真係好驚比佢知到左連friend 都冇得做 有一排我話dear jean 啲歌幾好聽佢又真去聽嗰喎當時我諗係功合姐我知佢又聽係因為佢用JOOX 聽歌咁要拿佢既VIP 要share 歌出去Facebook 啊嗎 過多一排佢Po 左首Just The Way You Are當時我有諗一定係Po 比佢條女聽啦去到四月嗰陣我同佢參左個學會搞既去台灣觀星旅行團(佢條女冇去)又Po 左首 the chainsmokers 既inside out 又係Po 比佢條女聽去到嗰陣佢又幫我拿野呀讓我上車先啊主請我食野呀開始比d搞笑野我睇呀Snapchat 主動撩我講嘢啊當時我覺得佢係gentleman 完左嗰trip之後我個friend幫我打咗呢篇野叫我send俾佢[attach]7678869[/attach]
佢第二日返學問我 Denise 呀你個篇野係咩意思㗎然之後我叫我第二個男仔thank同佢講話我玩緊true or dare 去到中二啦佢同佢條女同班 同埋無意中比我同坐發現左我鐘意佢 我同坐係好玩得既人成日同埋佢個friend 向佢隔離歡呼佢就係咁喺度嗌denise 烏∼∼∼∼ 我地音樂堂有得用pro tools 作曲我有個friend 同佢同班咁上緊音樂堂嗰陣就交換下啲音樂來聽下聽下聽下就傾下大家聽咩歌啦然之後又再講下大家用咩電話啦
我個friend:「喂你用咩電話」
我鍾意嗰個:「iPhone 7」
My friend :「咦Denise都係用iPhone 7個喎」
我鍾意嗰個:「我知denise 鍾意邊個啦」
我個on9 friend就同佢講:「咦你係點知㗎」
我鍾意嗰個:「其實我上年睇佢啲言行舉止已經覺得係㗎啦只不過我唔肯定同埋點解你唔早啲同我講其實我都鍾意佢」
My on9friend :「吓 咁你仲唔中唔鍾意你條女呀 」
我鍾意嗰個:「我仲鍾意佢㗎同埋一個搭兩船係一件好差嘅事我做唔出 ,同埋我唔會對我條女死心」

加加埋埋都鍾意左呢個死賤人8年佢比我一種好特別既感覺 完㗎啦冇㗎啦 唔好再講如果我當初點啦
可惜沒如果只剩下結果—林俊傑

[[i] 本帖最後由 dberniiasne 於 2017-12-15 11:56 AM 編輯 [/i]]

uaresowrong 2017-12-15 10:49 AM

盡係睇最尾一段笑咗,鍾意任又話人「死賤人」點解咁搞笑㗎?

dberniiasne 2017-12-15 10:56 AM

[quote]原帖由 [i]uaresowrong[/i] 於 2017-12-15 10:49 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=472412935&ptid=27123430][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
盡係睇最尾一段笑咗,鍾意任又話人「死賤人」點解咁搞笑㗎? [/quote]
佢真係好賤格㗎講嘢好mean啦人品OK啦佢講嘢真係可以令到人哋好hurt 㗎

wjo4711 2017-12-19 02:50 PM

世事無絕對, 可能他日妳們真的在一起

劉俊傑 2017-12-21 02:25 PM

come on

asd449 2017-12-22 02:27 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

leefun 2017-12-23 08:50 AM

MOVE ON 啦   仲後生

dberniiasne 2017-12-23 10:26 AM

[quote]原帖由 [i]leefun[/i] 於 2017-12-23 08:50 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=472761266&ptid=27123430][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
MOVE ON 啦??簬嵽 [/quote]
我另外嗰個男仔friend同佢講話Denise等緊你㗎 其實我冇同佢講話等緊佢 然之後嗰個男仔話我好煩  。即係佢知道左我鍾意佢之後都繼續仲有睇我Snapchat 嘅story 但係過多一排就block左我 同埋block埋 ig  。而家WhatsApp嗰度咪有得鋪status 嘅我有繼續鋪但係睇過一次之後就冇繼續睇落去同埋冇block 到我 同埋Facebook都無block

中午含情的香腸 2017-12-27 04:11 PM

E 篇文章令我明白到標點符號既重要性。

維他仔仔 2017-12-28 03:44 PM

8年甘長情啊,睇你都系好癡心啊,加油

陳僖儀 2018-2-4 01:52 PM

姓謝名意Thanks 2018-2-7 12:13 AM

頁: [1]
查看完整版本: 暗戀左佢八年