查看完整版本 : 情陷152

勞氣非偶然 2017-10-26 11:26 PM

情陷152

大約係8歲至11歲既時候我和家姐弟弟每天做完家都係屋企附近碼頭玩。

有些貨物會堆在碼頭門口直至到第二天才搬走,我地會在那些貨物上爬來爬去,有一天我地如常到碼頭玩耍,看見一位好靚既水警站在碼頭門口,我地同佢傾計問他哥哥你守這個碼頭架! 他又善你回應說 :是呀!


問了他很多問題,但他仍然後友善地回答,不像其他水警,弟弟問他你號碼幾多? 我同家姐也異口同聲地問? 他回答: 152 我說 : 將來大過咗我一定會記得啊!

眼訓tim ,都係上床訓覺,有興趣請各位留名會再寫下去

勞氣非偶然 2017-10-28 07:29 PM

11歲那年, 有一日我放學後發覺唔記得蔕鎖匙, 弟弟去了練水要6點才返到屋企, 家姐又未放學, 於是乎我走去碼頭看看會否撞到那位水警哥哥, 果然比我見到佢, 他見我着住校服有點差異 : 便問為什麼唔返屋企 ?
我說 : 唔記得蔕鎖匙呀 !

媽媽呢? 水警哥哥問 : 返咗工, 咁你家姐同細佬呢 ? 家姐未放學, 弟弟去咗練水, 他們幾點鐘返 ? 5點幾至6點, 現在才4點那你未有排等, 我嘆氣 ! 唉...........  正當我想問哥哥住係邊既時侯, 離遠有一位碼頭工人叫他, 他一邊走一邊跟我說 : 不要坐在這裏, 一陣有好多貨要落, 你入去辦公室坐我將檯吧 ! 好的唔該你哥哥

勞氣非偶然 2017-11-4 08:09 PM

入到辦公室見到有將檯放了一頂警察帽, 相信是他的坐位, 我坐在該櫈, 拿起帽子來看, 有時又蔕係自己既頭到, 不久水警哥哥拿着一個好似係橙的東西入黎, 這是什麼東西 ? 我問 : 他回答 : 係西柚, 他去掉了皮來吃,  哥哥給我吃一點 ?  好的 : 嘩 ! 好苦呀 ! 並把脷子伸出來 ! 哥哥在笑, 乞嗤...........沒事麼 ? 他遞上了紙巾, 我望着他心裡在說: 大過咗嫁給他就好了
頁: [1]
查看完整版本: 情陷152