查看完整版本 : 熱戀100天

OPENW 2017-10-20 12:42 AM

熱戀100天

Gladys演技自然左, 不過講對白仲要改進

個阿sir又會講呢d野? 現實中一定比人投訴:smile_30:

[[i] 本帖最後由 OPENW 於 2017-10-20 12:48 AM 編輯 [/i]]

skydancer 2017-10-20 02:46 PM

好唔掂, 閃婚100天好睇好多
環保學會揾班叔伯大媽扮會員都過到骨? 堅離地...
男女主角...只能說不是我杯茶...

garyguard 2017-10-22 08:08 PM

沒有連續的收看《熱戀100天》,我就覺得個劇本拍得唔夠放。
話晒香港D大學生一入大學就可以狂莽任意胡為。:smile_39:

比較來說,我喜歡《閃婚100天》多些,至少我有連續追看《閃》。

但希望《熱》不要好像《閃》一樣只有15集太少了!

愛自由戰士 2017-10-23 08:19 PM

十集

andyyip9711 2017-10-26 04:38 PM

有得睇就好睇啦,宜家新主都唔知仲肯唔肯投資拍劇,100天系列最後2套宜家連影都見唔到。呢套《熱》劇情雖然真係普普通通而且節奏好慢,但題材都算比較新鮮,大台宜家都會拍呢啲題材。奇妙做得最好就係搵左啲新人返嚟拍劇,尤其係林耀聲、唐貝詩作為新人嚟講真係算做得唔錯。

cngogogo 2017-10-31 09:55 PM

我覺得這劇越睇越好睇,頭兩三集是不好睇的,但之後就好睇。

唐貝詩和中醫的一對使我好想追看他們最後會點~~~。

唐貝詩和中醫和唐貝詩的中學男友,這三人演得幾好。

MonicaABCD 2017-10-31 11:22 PM

我覺得得十集真係好唔夠喉,好唔捨得咁快完。啲演員真係演得幾好又有新鮮感,好過大台啲花瓶多多聲,希望奇妙多啲拍搵佢地拍下劇啦。青春劇真係好正,特別要讚下首主題曲見到好有心機。:smile_o12:

不過這套劇其實有好多細節位都可以交代得多啲,而家最尾個幾集好似唔夠片播咁不停cut下跳下變到好趕收工。

如果套劇長啲肯定好睇好多,觀眾都會投入好多。

[[i] 本帖最後由 MonicaABCD 於 2017-10-31 11:40 PM 編輯 [/i]]

nebula9~ 2017-11-1 07:37 PM

睇過兩集, 淨係覺得嘉祺同eric比較好睇d, 其他都唔好睇

MonicaABCD 2017-11-1 09:42 PM

唉,結局太失望:smile_o16:  真正劇情得嘉祺Eric 同最尾15分鐘斬樹個part,其餘時間不停拉布無限reloop 播回憶片段。
頁: [1]
查看完整版本: 熱戀100天