查看完整版本 : 奇妙電視韓劇<< 同伊 >>的安排相當高明.!!!!!!

speedplay 2017-7-17 04:40 PM

奇妙電視韓劇<< 同伊 >>的安排相當高明.!!!!!!

兩個points:

1. 星期一播到星期日,比大台的七時大陸古裝劇多了兩天,七天的安排相對於五天來說觀眾的追看感覺會更強烈,另外有D大台觀眾星期六or日因唔睇大台的新聞透視和星期日檔案,按遙控週圍搵有乜節目睇有可能無意中見到77台播韓劇,覺得好唔錯就因此成為同伊的固定觀眾.!
:funk:     :smile_14:  

2. 好多觀眾都會睇完大台的天氣報告才轉台,但以前一直都係,當一轉台,原來同伊已經播映中,他們因此睇唔倒該集的開頭的部份,但我見這兩天已經改善了,安排同伊遲了一些才開始播映的,問題不復存在.!
:D

另外,我想講我覺得同伊幾好睇,完全係正常的內容,而相反大台的三生三世,唔知內容想點,憑內容評估基本上充滿大陸人口味.!
:smile_27:     :smile_42:     :loveliness:

MoonRackers 2017-7-20 07:06 PM

大台成日都係咁㗎!遲兩、三分鐘開,遲兩、三分鐘完!

嚴格來說,大台EPG嘅時間顯示,喺唔準確啩?

[[i] 本帖最後由 MoonRackers 於 2017-7-20 07:30 PM 編輯 [/i]]

speedplay 2017-7-21 06:53 AM

[quote]原帖由 [i]MoonRackers[/i] 於 2017-7-20 07:06 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=464841778&ptid=26796098][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
大台成日都係咁㗎!遲兩、三分鐘開,遲兩、三分鐘完!

嚴格來說,大台EPG嘅時間顯示,喺唔準確啩? [/quote]

大台的遲一些才開始播可能是他們的職員覺得咁的安排,可以就算其他電視台的節目過左少少時間才播完,接著轉台去無線,無線的節目都未播,咁觀眾就唔會睇唔到開頭的部份。

MoonRackers 2017-7-21 07:13 AM

[quote]原帖由 [i]speedplay[/i] 於 2017-7-21 06:53 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=464861914&ptid=26796098][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]


大台的遲一些才開始播可能是他們的職員覺得咁的安排,可以就算其他電視台的節目過左少少時間才播完,接著轉台去無線,無線的節目都未播,咁觀眾就唔會睇唔到開頭的部份。 [/quote]
樓主:問題是有一些家庭觀眾,不能即時睇現場時,會按EPG節目表預錄節目,咁大台D節目就一定錄唔哂嘞!

特別是有些家庭觀眾,不懂怎樣調較錄影機的錄影時間,就會有可能減低錄影的興趣了!

可以咁講,大台將播出時間較後少少,實在「有辣有唔辣」呢!

komui 2017-7-29 10:07 AM

今明兩晚無得睇

speedplay 2017-8-17 06:03 AM

[quote]原帖由 [i]komui[/i] 於 2017-7-29 10:07 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=465271043&ptid=26796098][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
今明兩晚無得睇 [/quote]

唔知why有幾次星期日和星期六冇播同伊,但上星期六和日卻有播.! 77台..Well Done.!!!!!!!!
:smile_o06:
連99台這時間都係播韓古裝劇,冇錯.! 黃金時間播韓劇古裝or時裝都係正路,因韓劇是全球廣受觀眾歡迎,可搶觀眾.!
:smile_o13:
係唔知點解無線咁鍾意在黃金時間播大陸劇,好似好想香港人睇多D大陸劇咁,唔知係乜野原因,真係唔知到點解呢.......
:smile_o03:       :smile_o03:

speedplay 2017-8-17 06:38 AM

[quote]原帖由 [i]MoonRackers[/i] 於 2017-7-21 07:13 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=464862157&ptid=26796098][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]

樓主:問題是有一些家庭觀眾,不能即時睇現場時,會按EPG節目表預錄節目,咁大台D節目就一定錄唔哂嘞!

特別是有些家庭觀眾,不懂怎樣調較錄影機的錄影時間,就會有可能減低錄影的興趣了!

可以咁講,大台將 ... [/quote]

TVB播的節目會播到過了節目表的完結時間嗎.? 似乎甚少出現這類情況吧....
頁: [1]
查看完整版本: 奇妙電視韓劇<< 同伊 >>的安排相當高明.!!!!!!