查看完整版本 : 有無人真係上淘x網買啲貨然後上網賣?

SunnyDay2017 2017-11-13 01:18 PM

[quote]原帖由 [i]goodbuyer80[/i] 於 2017-6-7 02:56 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=462574361&ptid=26707320][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
係咪好難? [/quote]

唔難,我朋友parttime做,利潤ok,客主要是歐美

bbq323 2017-11-14 12:15 PM

不要晒時間啦,有咁多時間對住部電腦,不如拍D片放上網講下淘寶尋寶記!點樣集運最好,點省錢!可以收廣告費都收返一百幾十萬:smile_30:

湯姆大叔trump 2017-12-10 10:05 PM

有的呀,阿里巴巴上買,淘寶上賣,這不是阿里巴巴最初的玩法嗎

stormnet 2017-12-11 02:21 PM

我做呢類上游業務都做到叫救命,仲邊有得做:')

haha_helloha 2018-1-15 05:42 PM

大把人咁做

swingsmarketing 2018-1-17 09:47 AM

arbitrate 係好多生意的一個方向,所有 trading, 淘寶網店,甚至係一D 腳底按摩都係呢個方向,原則上你入一D 貨,用高過入貨價錢賣出,就係生意。我用埋腳底按摩,因為好多呢D公司,冇固定的員工,有客,就去CALL按摩師,然後分錢比佢。

但重點係,你0係淘寶入咩貨,點解其他人唔去淘寶買,而要買你D貨,係值得花時間去諗的。 例如,淘寶貨有D 貨只寄大陸,你又賣得唔太貴寄埋香港,呢D added value就係你生意成唔成功的因素。又或者,你搵到件淘寶貨,其他人上淘寶都未必搵到 (因為水淘寶咁多LISTING,D人用的PRODUCT NAME又唔一樣),咁因為INFORMATION GAP,你都仲有得做。

你的問題太空泛,好難一概而論。

greentea_latte 2018-1-17 03:24 PM

[quote]原帖由 [i]swingsmarketing[/i] 於 2018-1-17 09:47 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=473909257&ptid=26707320][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
arbitrate 係好多生意的一個方向,所有 trading, 淘寶網店,甚至係一D 腳底按摩都係呢個方向,原則上你入一D 貨,用高過入貨價錢賣出,就係生意。我用埋腳底按摩,因為好多呢D公司,冇固定的員工,有客,就去CALL按摩 ... [/quote]

係,如果有辦法將快遞的禁運品拿到手,賣淘寶貨就有得做。

foonngai 2018-1-18 08:23 PM

上淘寶買,然後香港賣,有水位就得

visitoryy 2018-1-29 04:54 AM

大把, 在拍賣網見好多話7日後取貨個的咪係囉. 標價300, 淘室可能平成半.
你先比錢, 佢再去淘寶買, 再送去比你. 唔洗買貨存貨, 有買家比錢先入貨, 幾安全穩陣呀.

[[i] 本帖最後由 visitoryy 於 2018-1-29 04:55 AM 編輯 [/i]]

xxbloxx 2018-1-29 06:39 AM

我自己都有,但心得要有一部份現貨,好難話全部貨都要客先付款仲要等幾曰才有貨收

水龍919 2018-3-3 05:31 PM

賺差價一流。

吳冠衡 2018-3-4 12:18 AM

我想試

吳冠衡 2018-3-4 12:19 AM

你想試?

吳冠衡 2018-3-4 12:20 AM

口快快,講錯

artumfa 2018-3-4 09:25 AM

*** 該帖被屏蔽 ***

vic3388 2018-3-5 10:49 PM

*** 該帖被屏蔽 ***

monmonkei 2018-3-7 05:26 PM

FB 有好多,仲要係收晒 order 至去淘寶訂貨,賣女裝牌子貨尾,收夠數就载單,都幾穩定!

另外有d FB/IG 店本身飛日本代購,影晒飛機相,直播埋,但有兩三成貨都係淘寶,eg 雜誌袋走雜誌! 😎

城大全球頭50 2018-3-8 01:41 PM

咩貨咁好賣

wtfbro 2018-3-10 04:33 PM

dropshipping 可行。。。前題係你喺淘寶買,喺其他國家賣。。。

[[i] 本帖最後由 wtfbro 於 2018-3-10 04:35 PM 編輯 [/i]]

80426 2018-3-14 08:43 PM

有咩貨多人買?

artumfa 2018-3-14 10:09 PM

各位唔好再覆呢個膠帖啦。

再覆就會有更多人加入惡性競爭搶自己生意。

各位唔該智商高d得唔得

ciel 2018-4-6 02:01 PM

fb好多賣淘寶貨, 要7日訂貨,  仲成日整埋d假whatsapp對話好評去吸引人買, 又整d快遞單出來講自己有幾多單, 都唔明點解咁多人唔係淘寶買要係fb買:smile_39:

Page-ideas 2018-4-9 01:36 AM

仲有一啲case 係利用「貴就係正版」嘅心理去賺錢嫁,喺陶x 用低價買假貨,再喺香港賣貴過正版幾倍,有啲人就會覺得買貴嗰啲好啲,後來見到正版貨先知買貴左,仲要係假

明日邊緣的弟弟 2018-4-13 08:30 AM

通常有自己野賣緊,再加插淘寶野就見得多。
如果只係想賣淘寶野。。。你唔好攪仲好。

sachiyama 2018-4-13 07:26 PM

有幾多中國制造產品沒有在香港,淘寶Amazon, eBay, 咩 mall 咩 mall賣?!

領導斑子 2018-4-14 04:46 PM

洶寶野,放E bay 賣

Kzzs6 2018-4-17 07:29 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
頁: 1 [2]
查看完整版本: 有無人真係上淘x網買啲貨然後上網賣?