查看完整版本 : VC - The Sound of Time Exhibition at Taipei 101

eta2892a2 2014-6-18 07:02 PM

VC - The Sound of Time Exhibition at Taipei 101

今個月頭端午節左右去左台北,一星期間不停飲飲食食。女朋友帶我到位於101商場內一間法式餐廳,用餐之後,商場內就見到呢個 [i]Vacheron Constantin - The Sound of Time[/i] 展覽。

展覽大致同上年 [i]Watches & Wonders - Asia Haute Horlogerie Exhibition[/i] 之中 VC booth 差唔多,主力推廣 VC 以往在 minute repeater 上機械工藝。黑房之內有幾十枚機芯,亦有廿多隻古董錶供人觀賞。

緣差一面,我在101睇展覽之時,同一時間,乜東兄亦在101 JLC Boutique 買 Duomètre à Quantième Lunaire...

[url]http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=23352355&[/url];extra=page%3D3

eta2892a2 2014-6-18 07:05 PM

人流始終不及上年 W&W 多,我可以細意欣賞,又可以慢慢影影相。

乜東 2014-6-18 07:33 PM

致版大

咫尺天涯
緣慳一面
驀然回首
這對小戀人原來在101
否則小弟必然拍個照留念
:smile_o05:

乜東 2014-6-18 07:40 PM

其實殭屍是好品牌
只是近年不思進取
希望他可奮發圖強
不要隨波逐流
喜見他們這次做展覽
是即極的開始吧
:smile_o12:

eta2892a2 2014-6-18 08:11 PM

我到永康街一間冰花店食冰花,對面坐著一位本地人,腕上就有隻 Overseas Dual Time 膠帶。心諗 VC 在台北都比在香港受歡迎呀。

小弟其實唔覺 VC 隨波逐流,雖然研發唔及 PP 同 AP 多,但產量又比 PP 同 AP 少。而 minute repeater 都算 VC 強項。

乜東 2014-6-18 08:27 PM

縷空,三問及琺瑯錶都是殭屍強項
只是近年代表作欠捧及過份低調吧
Anyway期待他新的代表作!
頁: [1]
查看完整版本: VC - The Sound of Time Exhibition at Taipei 101