註冊 登錄
用戶名 密碼

21 12
發新話題發佈投票

天璽show flat

天璽show flat E-mail 此主題給朋友

今日agent call我話明天ifc有得睇天璽show flat,好似得2000尺睇,我無咩能力買,唔知咩定價呢??有冇師兄有多d info.?? 好奇一問。thx!!

之前不是話,要有一百萬元的本票在手才有資格去睇示範單位嗎?
為何現在降格?

嬉戲於花間,日影已漸殘。

我估反應麻麻,其後agent話shk有機會開800﹣1000尺show flat喎,好似仲未有價單

就算中咗六合彩3000萬都未必買得起既樓,有得睇無得住,sigh氣

用意向價叫高,看看有無人高價預留,
無就減價,旺市就可以,現在已無效了。

聽聞800呎是一房單位,相信只能賣到10000元呎價。

回覆 5# 的帖子

其實“預留”定義係咩呢??留個名??定入左票呢??有冇行內人可以explain下??thx!!

聽聞800呎是一房單位,相信只能賣到10000元呎價
如果10k/尺,望內園,真係值咩??買左出租,尺租幾多呢??
我覺得內園值7k only...

晒氣...如果佢依家仲熱賣,我真係寫個服字比佢呀

世界始終有老襯

以前賣樓是即場開賣,有示範單位,有每個單位的
價錢表,明買明賣,現在的只是在吹水,試反應,
希望有傻人用高過市價幾成來買,經常聲稱很多買家預留,
想買為何不落訂簽約?預留是何意思?

雙方都試緊價, 買家怕買貴, 賣家怕平, 發展商就睇下收到幾多, 靜靜內部傾, 盡量砌到最高

買家因資訊不足, 會好蝕底, 姐係好似個個落暗標咁, 唔知對方出咩價, 賣家就係咁吹高引傻仔埋位, 愈推愈高

簽名晒位睇死人

我估冇乜人睇,尋日有成 10 個agents (有D cold call,有D 識) call 我去睇 。
以前D 新盤 最多 3-4 個agent call 我。

過年前幾日也有幾個AGENT CALL我,但之後一個也無CALL我了!
可能我連示範單位都無興趣睇,無謂浪費時間。

引用:
原帖由 analogue 於 2009-2-15 11:01 AM 發表
我估冇乜人睇,尋日有成 10 個agents (有D cold call,有D 識) call 我去睇 。
以前D 新盤 最多 3-4 個agent call 我。
到目前都只賣4房. 27/f最平都要$14,000/ft. 入場要二千幾萬.

show flat只開2000呎示範單位. 如果想睇遲下等佢開埋其他單位都未遲.

引用:
原帖由 PC88 於 2009-2-15 12:41 PM 發表

到目前都只賣4房. 27/f最平都要$14,000/ft. 入場要二千幾萬.

show flat只開2000呎示範單位. 如果想睇遲下等佢開埋其他單位都未遲.
Show flat 冇乜好睇,現樓先好睇。

引用:
原帖由 analogue 於 2009-2-15 12:57 PM 發表

Show flat 冇乜好睇,現樓先好睇。
現樓得4個show flats, 而且已經改過一次.

我相信收樓時新地才開現樓show flats. 應該是一年後吧.......

伸延閱讀
 21 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。