註冊 登錄
用戶名 密碼

發新話題發佈投票

荃灣海濱花園住戶專區

我o係呢度租左差唔多兩年la, 我覺得海濱花園呢區比較靜,交通都好方便, 朝早有車返金鐘..中環..灣仔...九龍灣.觀塘....又有巴士去旺角尖咀.....又多茶餐廳..仲可以叫外賣, 好方便!!

交通係方便,但聽聞向海果邊濕氣好重.

我係,不過係細路仔

引用:
原帖由 港仔在上海 於 2007-5-21 10:42 AM 發表
住係海濱的兄弟姊妹發表吓 表見啦
我幾鍾意海濱個 view 呀~~
淨係希望北橋快d接駁青衣城

引用:
原帖由 BeanK 於 2007-5-26 05:02 PM 發表
我o係呢度租左差唔多兩年la, 我覺得海濱花園呢區比較靜,交通都好方便, 朝早有車返金鐘..中環..灣仔...九龍灣.觀塘....又有巴士去旺角尖咀.....又多茶餐廳..仲可以叫外賣, 好方便!!
我住咗差唔多廿年啦

回覆 #5 shawnchau 的帖子

how much is the rent ah ??

thanks in advance.

山可以移動  但是動搖不了  我們廣大人民抗震救災的決心
水可以隔斷  但隔斷不了     香港同胞和內地同胞的友情

i'm looking for a flat to rent there ~~~~~

山可以移動  但是動搖不了  我們廣大人民抗震救災的決心
水可以隔斷  但隔斷不了     香港同胞和內地同胞的友情

引用:
原帖由 stephen 於 2007-5-28 06:58 PM 發表
how much is the rent ah ??

thanks in advance.
我見內園景 5xx ft o個d 就 5-6k ,海景(多數大單位 7xx - 8xx ft) 就 7-9k
咁啱 dump 晒d地產廣告,如果你要下次 post 俾你,唔係問吓BeanK兄可能仲detail

引用:
原帖由 stephen 於 2007-5-28 07:03 PM 發表
i'm looking for a flat to rent there ~~~~~
HI, 我而家租緊呢度大約要五千八蚊...有裝修架...555尺架!! 但如果你想平d既, 有d..五幾頭到..都有架la, 不過就無裝修, 比較殘舊! 如果想租d六百幾至七百幾尺既單位, 都要六千幾至七千蚊租架!!

最平既四千幾都有, 但肯定係o係一樓...

請問早上幾點開始有車去灣仔? 係咩車? 有冇通消車到? 我老公返合和要輪班依家搵緊樓,就係交通問題唔知搵邊度好

引用:
原帖由 sus904 於 2007-6-13 12:49 PM 發表
請問早上幾點開始有車去灣仔? 係咩車? 有冇通消車到? 我老公返合和要輪班依家搵緊樓,就係交通問題唔知搵邊度好
朝早大約七點開始有架類似村巴既車去金鐘,經灣仔架~, 但過左朝早九點幾好似無架la~~同埋o係灣仔稅務大樓對面落..唔近合和架!!

引用:
原帖由 shawnchau 於 2007-5-28 03:38 AM 發表

我住咗差唔多廿年啦
你屋企望到海真係好靚呀! 我住第九座架~

好想買番個望海既單位~,但無錢~

引用:
原帖由 BeanK 於 2007-6-15 09:49 PM 發表

你屋企望到海真係好靚呀! 我住第九座架~

好想買番個望海既單位~,但無錢~
海景幾好呀,係會西斜囉,我屋企曬主人房同一個細房,隔離屋就曬兩個細房同廳,如果你換樓最好留意吓 , 第5座下便有間地產成日有個盤係 715" 海景中層 175萬, 都唔知係咪真o既

話時話點解d小巴加晒價架,$3.8去葵芳真係唔抵 ,238x 去到尖咀先$7

我屋企望到少少青衣北橋,有時pan吓車都幾過癮

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。