註冊 登入

[樓市分析及CCL] 論投資,奧運 / 旺角 新鴻基 形品・星寓 vs 新鴻基 東涌 東環 好?

論投資,奧運 / 旺角 新鴻基 形品・星寓 vs 新鴻基 東涌 東環 好? E-mail 此主題給朋友

同樣620萬,邊個好啲呢?

形品・星寓 330呎 租緊 16000
5 分鐘到旺角站
10 分鐘到奧運站

東涌東環 370-400呎 租緊 14000
屋苑接駁車,大概10分鐘東涌站

請教師兄意見🙏

形品・星寓

東涌東環

2個屋苑都有空中會所 岩哂D租客

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 5335 於 2018-5-17 08:22 AM 發表

買尼放租?
投資 放租

東涌東環個會所超級靚 好似度假咁
租客應該係機組人員, 機師多

形品・星寓個會所就走型格精品酒店路線 都有空中會所泳池
租客應該係 九龍站香港站 金融,銀行客,因為奧運站開放式一房小供應

回覆 引用 TOP

梗你買日出康城啦
棟樓嘅質素冠絕香港

回覆 引用 TOP

形品星寓,極度低水

引用:
原帖由 MySamSam 於 2018-5-17 12:55 PM 發表

形品星寓,極度低水
大單幢怕唔怕?
唔係大屋苑

引用:
原帖由 RT2018 於 2018-5-17 12:56 PM 發表

大單幢怕唔怕?
唔係大屋苑
差不多400伙的大單支,你睇買賣和租務成交絕對唔小

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MySamSam 於 2018-5-17 12:55 PM 發表

形品星寓,極度低水
依家叫價
形品星寓 19000 呎
東涌東環 15000 呎

熱門搜尋: 情侶戒指 婚紗晚裝 眼部護理 ring 新娘化妝 婚禮
引用:
原帖由 RT2018 於 2018-5-17 12:43 AM 發表

同樣620萬,邊個好啲呢?

形品・星寓 330呎 租緊 16000
5 分鐘到旺角地鐵

東涌東環 370-400呎 租緊 14000
屋苑接駁車,大概10分鐘東涌站

請教師兄意見🙏

形品・星寓
...
are u crazy ? of course 形品 !

引用:
原帖由 RT2018 於 2018-5-17 12:58 PM 發表

依家叫價
形品星寓 19000 呎
東涌東環 15000 呎
上月成交18000多就有,快出手,利奧坊二期開賣一定反晒價!!!

引用:
原帖由 巴士回收的美媚 於 2018-5-17 01:11 PM 發表

are u crazy ? of course 形品 !
東涌東環個會所真係好靚呀

熱門搜尋: 韓國女裝 crystal 婚紗晚裝 情侶戒指

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MySamSam 於 2018-5-17 01:54 PM 發表

上月成交18000多就有,快出手,利奧坊二期開賣一定反晒價!!!
利奧坊二期 幾時開賣?

引用:
原帖由 RT2018 於 2018-5-17 02:04 PM 發表

利奧坊二期 幾時開賣?
6月,有AA send俾我了

熱門搜尋: 物業按揭 裝修設計 按揭 service apartments
又有打手唱好形品・星寓啦
形品・星寓係近旺角/大角咀...邊忽係奧運....自己上中原地產睇下人地點分啦

我答你...一定唔好買形品...四周圍都係工廠大廈...要發展都要起馬二十年

熱門搜尋: 保濕面霜 facial 骨膠原 beauty 激光脫毛 透明質酸
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。