註冊 登入



打印

孫柏文:弊傢伙!俄鋁 溝唔到∼

孫柏文:弊傢伙!俄鋁 溝唔到∼ E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
上週孫柏文話大手撈H俄鋁(486),創咗喺香港上市新低。而喺我fb,有好多人問我有冇再撈?答案係,冇。原因係我幫親開嗰間都禁咗買,想溝都唔得。搞緊喺其他行開戶口。咁我係咪坐緊艇?係。不過我話到明係睇過終點,即係一係隅麆麛薄A或隅嚁N事正常化。

上週講過公司基本因素,今日講麍F治分析。我請教一個喺英國間諜搖籃,倫大學院UCL東歐政治學系H一級榮譽畢業生。佢話細心留意,俄羅斯係未出手。之前話借錢俾俄鋁,根本係多此一舉。因俄鋁根本係唔缺錢,只係缺俾錢還債渠道。

而最重要係所有挺普京H俄羅斯財伐,都睇緊呢單嘢。如果搞唔掂,例如搵唔到方法同美帝擺平,或者諗唔到竅門俾俄鋁出貨收錢,就會圍堵普京。所以普京死都要死個方法番來。佢話:「俄羅斯人好要面,今次如果輸俾美帝,直情等同日本侵華成功咁。」

我國亦一定睇實。因俄鋁造戰鬥機必須H鋁,亦喺俄羅斯有六萬個員工,如果以人口比例計,相當於一間喺大陸有60萬員工H公司。係咪美帝出張memo就可隊冧?係H話,咁破壞力咪等同核武?所以呢單嘢一定要諗計化解,如果唔係,美帝就會不斷用,到時點算?日日嘈知識產權被華侵H特朗普,下個搞阿里、騰訊(700)?俄鋁H戰略重要性,係咪等同澳門一間豆豉銀行?

最後,唔知國金頂樓H金管局有冇收order晚晚通頂度竅門。因中俄造個美元區以外交易系統H需要,已達燃眉之急。呢單嘢真係有趣,有趣。

孫柏文



實用相關搜尋: 大學 銀行 借錢 香港 交易

附件

images.jpg (8.41 KB)

2018-4-16 07:47 PM

images.jpg

成個癲佬咁都可以喺報紙寫稿






錯誤了....簡簡單單承認錯誤......
錯到底....只會賠上一切............................






回覆 引用 TOP

赢输好正常,唔使咁多籍囗


熱門搜尋: 割包皮 腰背痛 心理醫生 中醫診所 濕疹 催眠 牙醫

回覆 引用 TOP

[隱藏]
呢個係叻仔,又靚仔


實用相關搜尋: 靚仔

回覆 引用 TOP

白銀戰士






蘭州跳跳呃鳩人

回覆 引用 TOP

一人買俄女,全家都光榮!


回覆 引用 TOP

等變股王





回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

[隱藏]
又自high....俄女執緊







∼∼泉 里香∼小松彩夏∼安座間美優∼沢井美優∼北川景子∼∼

回覆 引用 TOP

又肥返


熱門搜尋: 割包皮 腰背痛 心理醫生

回覆 引用 TOP

你就好啦入到貨,我賣咗層樓想入都入唔到


熱門搜尋: 銀行估價 interior design 辦公室傢俬 鋁窗工程 按揭 物業按揭 梳化
位置q 1拖2 
2串1 一千蚊注..咁買..
引用:
原帖由 老狗 於 2018-4-16 08:26 PM 發表

你就好啦入到貨,我賣咗層樓想入都入唔到
不如跟佢嘅兄弟火療音一齊搞Bitcoin騙局







樂在期中! Pursuit of Happyness

"if the market is efficient, we are all begars" - Warren Buffet

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿里巴巴集團 於 2018-4-16 07:47 PM 發表

上週孫柏文話大手撈嘅俄鋁(486),創咗喺香港上市新低。而喺我fb,有好多人問我有冇再撈?答案係,冇。原因係我幫親開嗰間都禁咗買,想溝都唔得。搞緊喺其他行開戶口。咁我係咪 ...
都帕文 叫你接火棒你就接架喇?!



實用相關搜尋: 香港

回覆 引用 TOP

[隱藏]
厡本俄鋁錢就唔决,但在美國資産全部凍結晒,而家冇錢還債,死得啦。


回覆 引用 TOP

 59 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]





重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。