註冊 登入

[其他] 睇樓奇遇 香討焦點

睇樓奇遇 E-mail 此主題給朋友

之前睇樓時,係市中心睇過一間私樓,成900呎,
個業主係一個中年男人,可能或有精神病,雖然人正正常常,
但成間屋都係佢執來H垃圾,唔知係唔係強迫症,
咩嘢都執堆起如山咁高,真係比到天花板咁高,行都好難行,
仲睇到有幾隻曱甴係度爬...இYஇ
所有地方都係唔知邊度執來H垃圾,廚房、房間全部滿晒,我估廚房都唔會用,
得自己間屋佢有部電腦,抽菸上網,
我估計成間屋有10年以上冇做清理,因爲成間屋個牆都黑晒,業主仲話簽左會清理垃圾,
屌,就算清理完都覺得核突喇
仲想賣樓,睇到至今都有陰影 _(´ཀ`」 ∠)_

證明依家真係冇盤...如果唔係d AA應該都唔想上

熱門搜尋: 名牌 crystal 折扣 結婚對戒 耳環 ring

回覆 引用 TOP

睬佢on9, 最緊要側岩價靚景開揚、黎個大裝修攪店

個價係平少少,但我就唔想冒呢个风险,心媊控o就算清理完都好污糟,D垃圾堶惕A唔知道有咩H,可能有成10萬只曱甴都唔定,個裝修費起碼要多個20萬,有D牆污糟到爛晒。我主要係冇見過H頹H屋,仲係市中心樓上H樓。

唔怕舊唔怕殘,最緊要平。自己大裝修仲好。

你有錢,裝修佬幫你搞掂乜都清晒,大裝修打隻巨金甲由擺響度都得。
引用:
原帖由 PixieHo 於 2018-4-16 04:55 PM 發表

唔怕舊唔怕殘,最緊要平。自己大裝修仲好。

引用:
原帖由 阿簫 於 2018-4-16 05:00 PM 發表

你有錢,裝修佬幫你搞掂乜都清晒,大裝修打隻巨金甲由擺響度都得。

杜蟲個D都係5-6千蚊。
900呎屋,20萬裝修邊得啊?
買900呎屋無錢裝修?

回覆 引用 TOP

殺價廿萬, 你俾錢搵人清潔都咁上下

你不代表我。萬大事有新奇仕

回覆 引用 TOP

樓主真係膚淺 5星酒店未裝修前都係爛到成舊屎咁
你依家走去新樓地盤 未交樓前
又屎又尿 臭過爆屎渠
裝修清潔完咪又係舒舒服服
個價平左 拎黎裝修仲好
你理得佢之前係點

我以為撞破有aa同客房內做X添 

熱門搜尋: 減肥方法 美白精華 美白 黑頭 激光脫毛 黑眼圈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lambeikiss 於 2018-4-16 03:55 PM 發表

但成間屋都係佢執來嘅垃圾,唔知係唔係強迫症,
咩嘢都執堆起如山咁高,真係比到天花板咁高,行都好 ...
慢慢搵

回覆 引用 TOP

有陰影,我一定唔買,搵過間啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lambeikiss 於 2018-4-16 03:55 PM 發表

但成間屋都係佢執來嘅垃圾,唔知係唔係強迫症,
咩嘢都執堆起如山咁高,真係比到天花板咁高,行都好 ...
俾我再平都寧願揀過第二間。

分享一下之前睇樓見過兩間騎呢屋,屯門區千禧中上屋苑,全屋每個角落都放了三至四尺長的水族缸,裝滿黑色的水,冇魚。每個水族缸上又放滿40-50寸的電視。完全唔明白業主想點玩法。雖然冇買到,咁多年之後仲印象深刻。

另外一間是尖沙嘴千禧之後豪宅。室內冇裝修,仲用緊七十年代豬潤紅色生鏽鐵碌架床。個業主分毫不減價的嘴臉和室內的視覺衝擊也是畢生難忘的。

咁你慢慢搵,next

回覆 引用 TOP

好多無樓睇都照買!理得佢裡面點,唔係兇宅就得啦!最緊要間隔,座向,價錢啱!

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。