註冊 登入

[其他] 收租佬財技:0息貸款

收租佬財技:0息貸款 E-mail 此主題給朋友

講其中一件貨
幾年前,個個話會跌到X街,一片淡風起,
我3球買左件貨,首期1球
利息計30年,就大概1球啦,任你加息,2球一定有找 (重點係我未比)件貨幾年間,就升到去6球,利潤就3球
即係拎1球, 就嬴左3球返黎... 回報係3倍....
件貨一早就免左息,我仲囿藃琱@開始份首期(再按)。
呢件貨去左收租,個個月為我供樓、還利息之餘,仲有正現金流比返我。

如是者,我又因為咁借左個名開多間。

=============
我拎住按出黎既錢,去周圍睇樓啦,睇黎睇去都唔岩心水,
於是去其他區睇下
就咁,扲左一球多D,買左個近6球既單位,佢一個屈尾未夠兩年,又升左兩球。
於是,我做既事,係講你都唔會信。
今次,短短年幾兩年,升左3成幾。
1球多拎出去,又嬴左2球幾返黎,開左個double.

買樓只要手頭有現金守得住點會輸?

熱門搜尋: 肩周炎 中醫 助聽器 婚前檢查 胃癌 身體檢查 醫療保險
咁係你好彩幾年前買落jer

引用:
原帖由 renee328 於 2018-4-15 11:50 PM 發表

好彩?
係知識和膽量!

引用:
原帖由 renee328 於 15/4/2018 23:50 發表

這個世界無好彩, 係睇你眼光、胆色和決心   

熱門搜尋: 肩周炎 中醫 助聽器 婚前檢查 胃癌
引用:
原帖由 falconV8 於 2018-4-16 12:51 AM 發表

這個世界無好彩, 係睇你眼光、胆色和決心   
有些人, 是喜愛將別人的成功當作是好彩, 自己的失敗當作是不幸
而從來不去思考,自己的問題, 和參考別人成功所付出的努力和智慧。

引用:
原帖由 空靈 於 16/4/2018 09:05 發表

有些人, 是喜愛將別人的成功當作是好彩, 自己的失敗當作是不幸
而從來不去思考,自己的問題, 和參考別人成功所付出的努力和智慧。
完全正確

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空靈 於 2018-4-15 09:31 PM 發表

講其中一件貨
幾年前,個個話會跌到X街,一片淡風起,
我3球買左件貨,首期1球
利息計30年,就大概1球啦,任你加息,2球一定有找 (重點係我未比)件貨幾年間,就升到去6球,利潤就3球
即係拎一球, 就嬴左3球返黎 ...
咁樣唔算財技wor, 只係講出現時層樓賺好多

引用:
原帖由 原來我叫80後 於 2018-4-16 09:25 AM 發表

今日, 你去買樓, 幾年後, 個情況好有機會也是一樣。。。

機會大門未關。。。 

熱門搜尋: 免費試用 手錶品牌 日韓時裝
引用:
原帖由 renee328 於 2018-4-15 11:50 PM 發表

咁你認為。李超人當年系好彩買到和黃。何生都系好彩拿到澳門賭牌來作。

其實真正好彩應該系兩位李家公子。識得投胎。

熱門搜尋: 腋毛 甩頭髮 植髮 hair 髮型 永久脫毛
Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett
引用:
原帖由 原來我叫80後 於 2018-4-16 09:25 AM 發表

財技系。你得一元。但你想買十元貨。好多人放棄等到有十元才買。

但有些人卻會用不同方法來買這件貨。借銀行。找朋友甲錢。或在市場習資買(原理同朋友甲錢一樣。不同的是你話洒事)。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett
引用:
原帖由 你假誠 於 2018-4-16 10:16 AM 發表

咁你認為。李超人當年系好彩買到和黃。何生都系好彩拿到澳門賭牌來作。

其實真正好彩應該系兩位李家公子。識得投胎。
其實李生個細仔都好唔好睬,
如果當年唔係沽左20%TENCENT 股份, 依家只係呢PART, 資產就超越了李氏家族所有資產了...

熱門搜尋: 化妝學校 wedding 結婚 情侶戒指 婚禮 西裝訂造 證婚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空靈 於 2018-4-16 10:09 AM 發表

今日, 你去買樓, 幾年後, 個情況好有機會也是一樣。。。

機會大門未關。。。 
政策一日唔改我就唔考慮再買了,你所講既財技只係升值再分拆,並不是0息貸款,而家太多限制,成功機會及回報也沒早年多了

引用:
原帖由 原來我叫80後 於 2018-4-16 10:25 AM 發表

政策一日唔改我就唔考慮再買了,你所講既財技只係升值再分拆,並不是0息貸款,而家太多限制,成功機會及回報也沒早年多了
你買唔買, 你自己決定, 我又唔係AA, 又無錢分既...

我只係無私咁分享緊我既方法

呢個係唔係財技, 你話唔係, 有網友己解釋左點解係..

引用:
原帖由 你假誠 於 2018-4-16 10:20 AM 發表

財技系。你得一元。但你想買十元貨。好多人放棄等到有十元才買。

但有些人卻會用不同方法來買這件貨。借銀行。找朋友甲錢。或在市場習資買(原理同朋友甲錢一樣。不同的是你話洒事)。
借錢人人懂,但點借得多同低成本就各自修行

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。