註冊 登入

[樓市分析及CCL] 其實啟德有乜咁好?

其實啟德有乜咁好? E-mail 此主題給朋友

唔近機場
唔近高鐵
唔近深圳/前海/港珠澳橋
唔近CBD - 你點講都好佢唔會變第二個中環, 尖沙咀, 甚至太古坊
附近都係舊區
仲有九龍東嘅塞車...

除咗AA之外, 你睇好佢嘅原因係乜? 理性討論

熱門搜尋: 身體檢查 白內障 感冒 心理醫生 高血壓 近視
引用:
原帖由 ajima 於 2018-2-13 02:38 PM 發表

唔近機場
唔近高鐵
唔近CBD - 你點講都好佢唔會變第二個中環, 尖沙咀, 甚至太古坊
附近都係舊區
仲有九龍東嘅塞車...

除咗AA之外, 你睇好佢嘅原因係乜? 理性討論
用uncle 4, 新地啦

回覆 引用 TOP

係呀,梗係大西北好啦,日日有牛睇,又可以日日用幾個鐘坐車思考人生
引用:
原帖由 ajima 於 2018-2-13 02:38 PM 發表

唔近機場
唔近高鐵
附近都係舊區
仲有九龍東H塞車...

除咗AA之外, 你睇好佢H原因係乜? 理性討論

大西北 最好 因為有牛

熱門搜尋: 興趣班 過度活躍症 日本留學 課程

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 旺旺終歸BBQ 於 2018-2-13 02:47 PM 發表

係呀,梗係大西北好啦,日日有牛睇,又可以日日用幾個鐘坐車思考人生

笑了

熱門搜尋: 興趣班 過度活躍症 日本留學 課程 學日文

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 旺旺終歸BBQ 於 2018-2-13 02:47 PM 發表

……巧野,啟德有牛睇………………………………………………………………………………

其實體育園個規劃係幾正既,但真心唔值現價

熱門搜尋: 家居保險 銀行估價 按揭 通渠 兒童傢俬 service apartments

回覆 引用 TOP

引用:

第一次覺得你講既野咁有point😂😂 👍🏻唔like唔得

回覆 引用 TOP

同意,做個金融業嘅人都知,銀行只有後勤同二三線業務先可以搬到咁远中環,所謂cbd2純抄作,將來應該係一個大型創紀之城,九龍站嘅價值在於一個站便到中環,同隔離有高鉄

一俠話末來九龍站嘛,但現在九站人伙都1x年 ,依然沙塵滾滾! 即糸代表住入啟德起碼食多10年塵 ,香港無乜邊樹可以食10年麈所以咪好好囉⋯⋯

中環、尖沙咀、九龍站係追唔上,但係做東九龍灣仔、銅鑼灣都夠都夠殺啦

引用:
原帖由 曼聯左十針 於 2018-2-13 05:37 PM 發表

中環、尖沙咀、九龍站係追唔上,但係做東九龍灣仔、銅鑼灣都夠都夠殺啦
本身無咩唔好 只係被人過份炒作

熱門搜尋: 鑽石 結婚對戒 韓國女裝 折扣 帆布袋 crystal

回覆 引用 TOP

沙田大圍先係最好

回覆 引用 TOP

當市區單支新樓都話兩萬起,一尺,廿幾年樓都萬六七一尺,沙田,大西北新樓又話萬六七一尺,咁我點解唔買啟德,話晒都係全社區加34校網,仲有啟德河,加地鐵站,可以行過九龍灣,新蒲崗,九龍城,土瓜灣返工所以會貴d 都買啟德

其實今日只係一片荒蕪
買包米要過去隔離村

不過賣緊個價係睇前景,睇幻想啫,交通配套環境規劃都係市區裡史無前例後無來者,方便與綠化兼得

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。