註冊 登入

現貨黃金 倫敦金 萬隆國際,希望各位不要步我後塵

現貨黃金 倫敦金 萬隆國際,希望各位不要步我後塵 E-mail 此主題給朋友

抱歉,故事會比較長,希望各位不要步我後塵
之前有朋友介紹現貸黃金買賣(因自己知識貧乏,開頭不知倫敦金)聲稱每月約8-10%回報,佢話沒有其他手續費,只會係你的利潤抽10%做公司營運成本,就相信佢入了幾萬嘗試,前後共入了5萬投資(萬隆國際)。
開頭入兩萬時有二千幾利潤,跟住分別同時間入多兩萬同一萬。但後來問返朋友發現係倫敦金後諗住逐少攞返啲錢返黎,開頭想拿兩萬,點知佢游說我等幾天先,話黎緊有消息,等埋個消息先拿錢,消息過後發現損失了萬一元,不過我沒有出聲,只係叫佢拿返兩萬先,佢問我比資料佢填表拿錢(星期五)當日到6點後發現自己帳戶登入唔到,問返佢話下星期二(星期一係紅日)會處理好叫我等下先,到星期二有個操作部通知我話你嗰邊戶口價值升到6萬多(這次裡面有兩萬幾利潤),佢話嗰時知市場波幅大但唔夠保證金平倉所以Lock左倉先,要有足夠的保證金才能平倉拿回裡面啲錢(須約4萬元)而嗰4萬都會保留在戶口裡,我就問佢
一)我本身係在戶口拿錢,爲何走去繼續投資
二)明知須要補錢為何事先唔同我講,完全沒有顧慮客戶比唔到錢會如何
但沒有正面回答我問題,只是解釋點解Lock倉...
最後我只好問佢,如我入返足夠保証金是否可以拿返哂所有錢,佢就只要有足夠的保証金就可以解Lock平倉就可以拿到錢
到下星期後我入4萬去(星期三)到星期五6點左右過到投資戶口,嗰晚我又開唔到投資戶口,問返佢就話解緊Lock到時會比返密碼我
星期六我再追問就話星期一會重設密碼
去到星期一就發現戶口負三千多元
我追問佢地只係解釋解Lock時嗰市波幅太大平唔到倉導致現在這樣
現在話公司收起約12萬貸,重問我入到幾錢就拿返幾錢

1,我有上佢地公司介紹過,但沒有文件比我簽過
2,佢有我投資戶口密碼
3,除了第一(兩萬),二次(兩萬)係入錢公司戶囗外,第三(一萬),四次(四萬)係入落佢員工的個人戶口再入落公司,所有錢都顯示入咗落我投資戶口

我想問各位我可不可以追討到,同我可以做到咩?

法律知識牌區(有相)https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26986762&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

依我堆測,被騙。你不是第一人......

個班X街上次先畀人斬完

回覆 引用 TOP

你個fd係wechat識?

引用:
原帖由 阿峰~ 於 2017-10-12 10:59 PM 發表

你個fd係wechat識?
交友網站識...怨自己太易信人

一句講哂,自己財要自己理

除非你識得好有力人士肯出面 可能拎得返幾成 否則諗都唔洗諗 人地搵曬律師團隊研究d合約出黎 你簽得落去 只能怪自己貪心 識上香討都唔識google下倫敦金

引用:
原帖由 農場粗俗的馬 於 2017-10-12 10:46 PM 發表

依我堆測,被騙。你不是第一人......
我也覺得,對其他人來說我可能只是小數目

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hongchak 於 2017-10-12 11:03 PM 發表

交朋網站識...怨自己太易信人
做人最緊要反省 你真係覺得錯在太易信人定貪心?我同你講一年回報5% 你會唔會肯比10萬8萬我幫你炒

熱門搜尋: 婚宴 化妝學校 wedding 生bb
又呃一件,香港幾大特色。傳銷黨,倫敦金,老千股,總有一款啱你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9hang9 於 2017-10-12 11:04 PM 發表

除非你識得好有力人士肯出面 可能拎得返幾成 否則諗都唔洗諗 人地搵曬律師團隊研究d合約出黎 你簽得落去 只能怪自己貪心 識上香討都唔識google下倫敦金
開頭也對倫敦金不太熟悉,只係上過google搜尋公司名及黃金買賣,到入了錢後朋友同我講係倫敦金才察覺...
佢叫過我上去但咩都冇比我簽過,開戶及其他都是他們控制

回覆 引用 TOP

帶眼識人

回覆 引用 TOP

你個經紀叫咩名 可能我識!!之前奶過野

呢d唔係朋友

金好多玩法
「倫敦金」就死9成9

教訓

熱門搜尋: 學日文 課程 dse 設計 英文補習 上門補習

我多麼想每一次的美麗 是因為你
不懂也不買

熱門搜尋: 婚宴 化妝學校 wedding

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。