瓏門2價單已出, 16個月前一房最平折後320萬, 2期最平373萬, 升幅14%

本主題由 Skywalker6 於 2013-12-12 12:14 AM 關閉
引用:
原帖由 bombmeksr 於 2013-12-5 09:34 PM 發表 你既信任対我冇干系
真係完全冇信任

回覆89 #的帖子

男人老狗 鬥長氣 救命

引用:
原帖由 coolsummer2 於 2013-12-5 08:41 PM 發表 瓏1正式買賣唔止一個,計唔計公司名義轉手先?http://hk.apple.nextmedia.com/financeestate/art/20130327/18208830http://news.sina.com.hk/news/20130812/-19-3039418/1.html呢個計落都比買入價高:htt ...
唔計轉名, 太多唔清晰既地方, 總之, 而家唯一真正二手買賣得一個

回覆 93# 的帖子

多些二手成交要等出年9-10月滿兩年SSD了。

瓏1唔計特色單位/瓏門至尊 (有車位送那些),一般中高層內園/山景/樓景2-3房單位,折扣後平均是$7500左右(建呎)。
反正大部份業主都唔急放,係睇賺幾多先走啫

二期兩房 480 實用
我估頂盡 480 萬一間
過500萬兩房我無興趣了

3,886,000

回覆 #95: 瓏門1與瓏門2價錢比較 (等待瓏門2價單中) *形象冊下載link在#1

租金11k,管理費過千

引用:
原帖由 股壇希望 於 2013-12-6 01:56 AM 發表 二期兩房 480 實用我估頂盡 480 萬一間過500萬兩房我無興趣了
500萬差唔多啦

引用:
原帖由 royng440 於 6-12-2013 06:42 發表 租金11k,管理費過千
你應該講兩房?租平均萬二多d 啦,管理費2.1 ,即係千三…

引用:
原帖由 dannykkw 於 2013-12-6 09:07 AM 發表 你應該講兩房?租平均萬二多d 啦,管理費2.1 ,即係千三…
Danny 兄, 租出左未呀?

瓏門有新2手成交 屯門 瓏門 售$920萬 @$9967 923呎 賺27% 第一期 第1座 1#/F H室 買賣合約

建923, 實722

建$9967, 實$12742

wow, amazing! I guess the new buyer must be the mainlander.

Let's see how's the price of 瓏門2. We can say that if it is selling below 12k on average after all discounts, then it is  below 瓏門1. Otherwise, it is above 瓏門1.
引用:
原帖由 馬壇之神 於 2013-12-6 09:58 AM 發表
瓏門有新2手成交 屯門 瓏門 售$920萬 @$9967 923呎 賺27% 第一期 第1座 1#/F H室 買賣合約

建923, 實722

引用:
原帖由 hoshing 於 2013-12-6 10:16 AM 發表 wow, amazing! I guess the new buyer must be the mainlander. Let's see how's the price of 瓏門2. We can say that if it is selling below 12k on average after all discounts, then it is  below 瓏 ...
原業主賺250萬

引用:
原帖由 馬壇之神 於 2013-12-6 09:58 AM 發表

建923, 實722

有Agent 10月時已告知
不過果時為免刺激tko粉絲
所以沒說岀口

Btw雖然個view係向公園
但都算係低層都有呢個價
3x - 4x樓 果d過千應該無難道吧?

引用:
原帖由 Notyourgod 於 2013-12-6 10:27 AM 發表 有Agent 10月時已告知不過果時為免刺激tko粉絲所以沒說岀口Btw雖然個view係向公園但都算係低層都有呢個價3x - 4x樓 果d過千應該無難道吧?
睇黎如果2期開11000實呎, 淡友葡萄友都會大造文章

引用:
原帖由 hoshing 於 2013-12-6 10:16 AM 發表
wow, amazing! I guess the new buyer must be the mainlander.

Let's see how's the price of 瓏門2. We can say that if it is selling below 12k on average after all discounts, then it is  below 瓏 ...
買家是大陸人

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。