新手一問 福田區西南 濱河時代

新手一問 福田區西南 濱河時代 E-mail 此主題給朋友

新手一問

小弟老豆係下沙原居民
前幾日親戚通知   下沙地鐵站 京基·濱河時代 細單位10月預售(2房1)

代理話 原居民優惠 3萬5 一平方 ,仲話 到時會賣5萬一平方因為小弟好少返去,老豆都仙游左好多年, 想問下  3萬5一平方 貴唔貴??

買唔買得過?

謝謝回覆

我都去睇過, 樓下就係地鐵及巴士站, 將來交通好方便, 裡面裝修感覺都幾高級, 不過最細單位係150平米, 35000/平米都要525萬人仔.
如果要買, 我見議買萬科金域藍灣(我而家住緊), 因為行路只相差5分鐘, 一線海景靚好多, 全無遮擋, 濱河時代只係睇倒一小部份海景, 而且細單位有78平米或93平米可以選擇, 成本低D.

引用:
原帖由 V.I.P. 於 2013-8-8 01:35 PM 發表
我都去睇過, 樓下就係地鐵及巴士站, 將來交通好方便, 裡面裝修感覺都幾高級, 不過最細單位係150平米, 35000/平米都要525萬人仔.
如果要買, 我見議買萬科金域藍灣(我而家住緊), 因為行路只相差5分鐘, 一線海景靚好多 ...
多謝師兄提醒,  佢十月有幾單位 7X 平方,果D又買唔買得過?另外宜家萬科金域藍灣幾錢一平?謝謝

引用:
原帖由 keith84 於 2013-8-8 02:52 PM 發表

多謝師兄提醒,  佢十月有幾單位 7X 平方,果D又買唔買得過?另外宜家萬科金域藍灣幾錢一平?謝謝
7X平米果D係商用公寓, 好似同商舖一樣因為有限外令, 所以香港人買唔倒. 金域藍灣我見D地產貼廣告36000/平米, 唔知實際幾多, 不過一線海景樓呢個價真係好低. 仲有兩三年就有地鐵, 所以將來建好地鐵一定仲會升好多,你睇布吉果邊就知, 有地鐵后都升左一倍, 因為目前為止都冇因為地鐵效應有大升過,只係跟隨整體樓價上升, 所以仲有好多水位. 如果濱河時代高開, 一定會帶動金域藍灣一齊上.

原居民優惠 3萬5 一平方--->優惠

金域藍灣紅樹林全海景,正好多

三萬五同隔離金域個價差吾多。但海景房都吾系間間都係,更重要既系,海景吾係唯一考慮因素。可以粗畧地講,除海景外,金域樣樣都同濱河時代不可同日而語。簡單D講,住濱河時代足不出大廈就咩都有。
只要两年內大市吾崩盤,幾乎必賺。但呢點冇話有百分百保證。

師兄好吾好靜靜鷄話我知對外開盤價係幾多?

引用:
原帖由 scott999 於 2013-8-8 05:52 PM 發表
三萬五同隔離金域個價差吾多。但海景房都吾系間間都係,更重要既系,海景吾係唯一考慮因素。可以粗畧地講,除海景外,金域樣樣都同濱河時代不可同日而語。簡單D講,住濱河時代足不出大廈就咩都有。
只要È ...
金域其實同下沙民房區只係一路之隔,咩都有,濱河時代只係多個地鐵站

koikeaya
---------------
下沙民房區?將類似太古廣埸CLASS既全國第二高商住酒店SHOPPING COMPLEX同城中村民房區相比? MAY GOD BLESS U。

回覆 1# 的帖子

京基地產的樓質數唔差,我都住緊,昵個樓盤有去睇過,地理位置不錯,但近農民房,價錢三萬伍唔算貴但都唔平,深圳呢幾年個樓價升咗好多,多謝美國的量化寛縱,幾時回套冇人知,睇過但唔會買,地產商冇死錯人,賣到五萬,點會三萬五益你,建議睇同一地產商以前舊樓盤,雖然二手,位置比這個好及平過呢個,我都等緊回套執返個平嘢。

引用:
原帖由 JAMESBROWN 於 2013-8-9 12:10 PM 發表
京基地產的樓質數唔差,我都住緊,昵個樓盤有去睇過,地理位置不錯,但近農民房,價錢三萬伍唔算貴但都唔平,深圳呢幾年個樓價升咗好多,多謝美國的量化寛縱,幾時回套冇人知,睇過但唔會買,地產商冇死 ...

引用:
原帖由 JAMESBROWN 於 2013-8-9 12:10 PM 發表
京基地產的樓質數唔差,我都住緊,昵個樓盤有去睇過,地理位置不錯,但近農民房,價錢三萬伍唔算貴但都唔平,深圳呢幾年個樓價升咗好多,多謝美國的量化寛縱,幾時回套冇人知,睇過但唔會買,地產商冇死 ...

引用:

引用:
原帖由 scott999 於 2013-8-9 09:13 AM 發表
koikeaya
---------------
下沙民房區?將類似太古廣埸CLASS既全國第二高商住酒店SHOPPING COMPLEX同城中村民房區相比? MAY GOD BLESS U。
係,同金海灣花園一様,

濱河時代亦是

係,同金海灣花園一様,

濱河時代亦是
=======
一個上帝己無力拯救你呢個壤人,視他人百萬投資而無物亂嗡。要叫埋聖母來先救到你。

伸延閱讀
 28 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。