註冊 登入

過山車樓主--7月頭自殺院,出院後1個月的成功創業故事業

引用:
原帖由 過山車樓主 於 2017-9-20 01:12 AM 發表

喺屋企補習,除左冇鋪租,冷氣,水電等成本,亦慳返車費,搭車時間,治裝費(因為喺屋企,可以着得隨便D),早餐+出街食飯$,我計過最少慳$4000/月。而我而家揾$18000,冇計網購收入,咁樣創業,冇乜 ...
這樣的生活真不錯

回覆 引用 TOP

為左教佢地,我已經一D出名的大家e.g.倫敦大學,亞理桑拿洲大學,加洲大學等,完成左以下的遙距課程:
1.專注力不足/過度活躍症
2.自閉症譜系
3.讀寫障礙
4.語言治療
5.記憶
6.發展遲緩
7.兒童心理學
而且讀完之後,到而家,已經揾左好多白老鼠,實驗左1年,而家H我,已經有不少功架。
為左用生命影響生命,我H付出係值得H。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 過山車樓主 於 2017-8-23 04:42 PM 發表

我先說現在,再寫前因後果
現在:
在家中替K3-中三同學補習,出院後1個月已找到學生,補習月入1萬,學生正在增加中,現每天工作約2小時,星期日休息
網購:售賣鴻福堂涼茶券+湯券,開始左1個月,收到幾張訂單,每日 ...
其實呢3分鐘,係用黎"up"帖+回pm的,就係咁簡單

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 過山車樓主 於 2017-8-23 05:33 PM 發表

7月初的某一個晚上,我在馬鐵站月台,服药自殺,幸有乘客報警,及時救返我,自殺的原因我唔講啦,之後入左沙田醫院精神科住左3日。
好多網友話我H人生好戲劇化,幾年前開始,我將我H人生寫晒喺discus ...
坦白講,到而家,我仍在尋找堅強地生活下去的動力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 波羅批 於 2017-9-14 10:10 PM 發表

我近排都因為同老婆嘅問題搞到頭都大曬 , 講到尾就係搵得唔夠多, 雖然關係冇好報, 但係我都好盡力咁睇下有乜辦法可以搵多啲錢, 同時亦都睇咗好多書, 雖然你個故事未算係一個好成功嘅人 ...
其實,揾多D$係要用"腦力",而唔係"勞力"。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hunteryam 於 2017-9-14 10:18 PM 發表

師姐,有時雪中送炭既人的確唔多,但你又有無諗過你身邊既學生其實都係上天送你寶瑰既禮物。嘗試同佢地傾多d,可能有意想不到既驚喜
學生們很喜歡跟我在一起,我很高興見到佢地笑,佢地的確係我H瑰寶。

回覆 引用 TOP

琴日警察打黎,叫我囉返幾年前被前男友偷左H一只勞力士,佢當左比當鋪,當鋪要我比萬八蚊贖返,我決定不贖了。但也得去差館再錄口供。我實在受不了,再次受刺激。那前男友,一次過將我的身家清袋,偷晒我屋企所有現金鑽飾,冒我簽名,錄爆晒我所有卡,偷睇我銀行密碼,囉散我所有$,我當時被佢害得夠慘。佢而家係通緝犯,仲未拉到。
琴日開始,我不停食鎮定劑,希望自己可以繼續堅持下去。

回覆 引用 TOP

今日情緒唔好,請左1日假。今日係咁訓。

回覆 引用 TOP

樓主,頂住!
你得既 !

熱門搜尋: 梳化 裝修設計 洗碗 銀行估價 物業按揭 漏水
.
Don't try so hard, the best things come when you least expect them to  :D
引用:
原帖由 戰儀仔 於 2017-9-24 12:09 PM 發表

樓主,頂住!
你得既 !
謝謝你,唉!我H人生就係咁樣,黑仔!今日都請左半日假,陣間補返一堂。

熱門搜尋: 永久脫毛 防脫髮洗頭水 激光脫毛

回覆 引用 TOP

今天好像又好了一點,謝謝各位。

熱門搜尋: 信用卡優惠 基金 破產申請 債券

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。