註冊 登入

過山車樓主--7月頭自殺院,出院後1個月的成功創業故事業

今日鴻福堂網購 , 遇到個客,買嗰20張糕券 ,以為自己係大客, 仲問我知唔知佢係邊個? 係要好多張糕券嗰個 ,我同佢講, 就係因為佢要咁多張 ,仲要我留到二月初, 到時啲券佢唔 ,我損失咪好大 ?呢個世界, 唔係客就大曬。

熱門搜尋: 去斑 瘦小腿 暗瘡

附件

2018-01-17 20.34.17.png (589.49 KB)

2018-1-17 09:24 PM

2018-01-17 20.34.17.png

2018-01-17 20.35.14.png (664.79 KB)

2018-1-17 09:24 PM

2018-01-17 20.35.14.png

回覆 引用 TOP

其實呢個客 ,之前約佢交收, 佢成日都唔應機。 應咗啦, 又約埋啲好古怪H時間 ,交收H地點又要就曬佢 。佢開頭又話自己住沙田, 跟住今日,又同我講呢幾日唔喺沙田, 叫我去旺角同佢交收, 仲要一定去朗豪坊。 買券H時候 ,又講價講到暈。 如果唔係之前應承咗, 我都唔係咁想買畀佢。

回覆 引用 TOP

記住 ,唔好用你八成的時間 ,泥處理量成的客人。 麻煩的客人, 做少一個, 少一個麻煩 ,令你有更多時間,去發掘新客 ,或者對現有 的顧客, 進行CRM。

回覆 引用 TOP

今日鴻福堂網購, 有個客,居然叫我交貨去恆生, 我真係見識少, 聞所未聞。

附件

2018-01-18 20.54.56.png (73.1 KB)

2018-1-18 08:59 PM

2018-01-18 20.54.56.png

2018-01-18 20.55.48.png (87.44 KB)

2018-01-18 20.55.48.png

2018-01-18 20.56.59.png (549.78 KB)

2018-01-18 20.56.59.png

回覆 引用 TOP

個問題係, 我收佢錢之前,講明左只包平郵或順豐門市, 佢話ok ,我先叫佢入錢 。大家記住, 唔好就曬啲客 ,要幫自己設一個底線。 超越底線H嘢, 一次都唔應該做。

熱門搜尋: 旅遊保險 股票即時報價 物業貸款 基金 旅行保險 估價 破產申請

回覆 引用 TOP

其實我分享 ,鴻福堂網購 對話出嚟, 係希望大家可以, 從中學習。

回覆 引用 TOP

呢排食多咗藥 ,每日平均要瞓14個鐘, 扣埋食飯,沖涼,去廁所,時間真係好唔夠用 。呢幾日,連書都唔得閒睇 ,希望過一排好啲 ,減番藥 ,就唔使瞓咁多啦。

回覆 引用 TOP

食葯真係好辛苦。。。哭。。。哭。。。哭。。。。

回覆 引用 TOP

回憶,真係令我好痛苦。。。苦。。苦。。。

回覆 引用 TOP

我今日,要處理相片中一大堆的平郵, 還未計去寄順豐。 其實,我是想提醒大家一件事。 即使你每日,有十多封平郵要寄, 亦請你緊記,不要全部,一次過投入信箱。 如果要磅重的話 ,不要一次過磅重 ,之後交給郵局的職員 ,一次過寄。 因為郵局的職員, 不會給你時間, 逐封信拍低 。但拍低寄出過程, 係非常重要H。 就算你有再多的信件, 呢個步驟一定唔可以慳。 因為慳咗呢個步驟, 你就冇辦法,證明你已經寄咗信。 而且 ,拍照時是會有時間的, 也是有力的證明。

附件

2018-1-21 12:05 AM

回覆 引用 TOP

我又是怕合埋眼瞓覺啦, 因為一合埋眼, 腦海就不停閃出從前的回憶。 而且我好唔鍾意 ,自己一日瞓14個鐘, 覺得咁樣,自己唔似一個正常人。 我昨天發脾氣時,自己咬自己。 傷口今日已經好番喇。

熱門搜尋: ring 新娘化妝 結婚對戒 情侶戒指

附件

2018-1-21 03:14 AM

回覆 引用 TOP

今日終於正常返少少, 開始睇近書啦。 希望今日唔使瞓14個鐘就好啦。

附件

2018-1-22 12:26 AM

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。