註冊 登入

[mpf 策局」兩萬八食第一注

機會到就要食糊,堅守紀律,準備食第一注

回覆 引用 TOP

支持

回覆 引用 TOP

mpf根本吾駛成日轉

已經破左兩年前高位,29000 先食第一注,樂觀d睇今年見三萬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 serco.simon 於 2017-10-4 02:26 PM 發表

mpf根本吾駛成日轉
如果你年頭或上年入成本低,可以坐住,但我9月入高成本番兜會震d

引用:
原帖由 Mer哥 於 2017-10-6 03:16 PM 發表

如果你年頭或上年入成本低,可以坐住,但我9月入高成本番兜會震d
平均成本法好處就係吾怕短期波幅,高位逐步減持就好了

回覆 引用 TOP

講左十年, 請問樓主食左第一注未?

引用:
原帖由 mrkhchan 於 2017-10-7 01:21 PM 發表

講左十年, 請問樓主食左第一注未?
未到28500 or 29000 ,點食?mpf吾係鬥快,吾需要追數,未退休錢攞吾到的。

嚴守紀律,以不犯錯為原則,高位逐步分段洁出,再在大調整時低位分段買入。

mpf遊戲就係咁玩,通常5 至10 年一個循環,如果捉得準呢幾個循環你已經非常成功了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 serco.simon 於 2017-8-3 01:50 PM 發表

現階段有人話牛牛概開始,但誰能預知未來,記得2015 年頂位約28600, 當年有人話定必破2007 高位,最後大家當然知道咩事。。
所以決定嚴守紀律,以28000 點作第一注,共分階段洁出股票基金,轉落保本基金,小弟基本上 ...
要分2轉嗎? 全 28000 走不好嗎?

引用:
原帖由 pkaeon 於 2017-10-13 01:17 PM 發表

要分2轉嗎? 全 28000 走不好嗎?
我會分三至四注

回覆 引用 TOP

嚴守紀律,29000 先食第一注,本月有機會見到

回覆 引用 TOP

71 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。